Igokea okrenula minus 16, ali u finišu ostala bez daha! Galatasaraj slavio u Laktašima

13.10.2021 | 20:02

Autor: A. Š.

Istanbulski klub pobedio u drugom kolu Fiba Lige šampiona

Copyright FIBA

Hrabro je Igokea izašla na megdan Galatasaraju u drugom kolu Fiba Lige šampiona, uspela da sustigne i prestigne 16 poena zaostatka, ali je u finišu ostala bez daha i željene pobede - 89:85 (27:17,25:27, 16:23, 21:18). 

Znali su izabranici Dragana Bajića da ih večeras u Laktašima očekuje ofanzivno izuzetno moćan tim, ali su bez obzira na posle samo šest minuta već bili u velikom zaostatku 20:7. Nisu nikako domaći uspevali da zaustave napadačke minijature gostiju, pre svih Di Bosta i Pursela, koji su već na polovini druge deonice postigli 42 poena i stigli do maksimalnih plus 16 (42:26).

Ipak, domaći se nisu predavali, malo po malo su topili prednost rivala i vrebali priliku da uhvate rezultatski priključak, što su i uspeli da urade na otvaranju treće deonice (52:48), da bi sredinom poslednjeg kvartala stigli i do plus četiri (77:73).

Međutim, u konstantnoj jurnjavi rivala, ostali su bez daha, kada su trebali da prelome „grogiranog“ rivala, na naplatu je verovatno došao i umor posle pobede protiv Zvezde minulog vikenda, pa su gosti u penal završnici došli do druge pobede u elitnom FIBA klupskom takmičenju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Akuna Pursel koji je postigao 31 poen, parirao mu je u ekipi Igokee Voler sa 22 poena uz šest pogođenih trojki.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam