Danilović potvrdio glasine: Pešić je najozbiljniji kandidat za selektora Srbije!

14.09.2021

13:50 >> 15:01

0

U istom danu kada je postalo zvanično da nemamo selektora, dobili smo glavnog kandidata

Danilović potvrdio glasine: Pešić je najozbiljniji kandidat za selektora Srbije!
Copyright Predrag Danilovic, MN Press

Proslavljeni stručnjak Svetislav Pešić prvi je kandidat za upražnjeno mesto selektora košarkaške reprezentacije Srbije, potvrdio je Tanjugu predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KŠ) Predrag Danilović.

Nakon što je sa Igorom Kokoškovim sporazmno raskinuta saradnja, Danilović je u izjavi Tanjugu rekao da ce KS S učiniti sve da Pešić preuzme kormilo selekcije koju ove jeseni očekuje start u kvalifikacijama za Mundobasket, a naredne godine i učešće na Evropskom prvenstvu.

“Tokom ove nedelje počećemo pregovore sa našim trofejnim strucnjakom Svetislavom Pešićem. Svi znamo koliko je on veliko trenersko ime, tako da nema nimalo sumnje da bi njegovo angažovanje na klupi naše reprezentacije bilo najbolje rešenje“, rekao je Danilović i potom dodao:

“Uložićemo maksimalne napore da postignemo dogovor sa gospodinom Pešićem, koji je našoj košarci u prošlosti već doneo istorijske uspehe i trofeje. Iskreno, nadam se pozitivnom ishodu, a o rezultatima tih pregovora javnost ćemo obavestiti u najskorije vreme“, zaključio je Danilović.

U bogatoj trenerskoj karijeri Pešić je vec obavljao funkciju selektora državnog tima sa kojim je 2001. osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, a godinu dana kasnije i titulu svetskog prvaka.

To je ujedno bila i poslednja zlatna medalja za reprezentaciju na velikim takmičenjima.

Takođe, Pešić je kao selektor i sa reprezentacijom Nemačke bio šampion Evrope 1993. godine.

Sa klubovima u bivšoj Jugoslaviji, Nemačkoj i Španiji osvojio je cak 14 trofeja u domacim takmicenjima, a na međunarodnoj klupskoj sceni ima pehare Evrolige, FIBA Evrokupa i Kupa Radivoja Koraća.

Ostao je upamćen i kao tvorac jedne od najtalentovanijih generacija na čelu sa Divcem, Ðorđevicem, Rađom i Kukocem, sa kojom je 1987. godine u Bormiju stigao do titule juniorskog prvaka sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike