Mega promovisala tim i nove dresove: Ovo će biti jedna od najmlađih ekipa u ABA ligi

17.09.2021

20:55

0

I ove sezone ABA ligu napadaju klinci

Mega promovisala tim i nove dresove: Ovo će biti jedna od najmlađih ekipa u ABA ligi
Copyright Mega Basket/Ivica Veselinov

Košarkaški klub Mega Basket je u veseloj atmosferi na timskom fotografisanju predstavio ekipu za sezonu 2021/22. Istom prilikom, promovisani su i novi dresovi kluba.

Mega će novu sezonu, kao i svih prethodnih, ući sa izuzetno mladim i talentovanim timom sa prosekom od 20,5 godina. Najstariji igrač ekipe je Dejšon Smit sa 26 godina. Trener Vladimir Jovanović će tako opet imati novi izazov da “klince” izvede na pravi put, kao što je to bio slučaj i prethodne sezone.

Ekipu će na terenu predvoditi kapiten Luka Cerovina, a pored njega u sastavu za predstojeću sezonu su i Nikola Jović, Malkolm Kazalon, Karlo Matković, Boriša Simanić, Dejšon Smit, Aleksander Balcerovski, Matej Rudan, Nikola Đurišić, Nikola Kočović, Mladen Vujić i Samson Ružencev.

Mihailo Mušikić i Luka Bogavac pored Mege, nastupati na dvojnu licencu i za OKK Beograd.

U stručnom štabu Mega Basketa će pored Jovanovića i generalnog menadžera Gorana Ćakića, biti još i pomoćni treneri Vule Avdalović, Đorđe Ilić i Dejan Pejić, kondicioni trener Marko Sekulić, fizioterapeut Miloš Savić, doktor Uroš Stanković. Na mestu tim menadžera će posle odlaska u igračku penziju biti Milenko Tepić.

Pored velikog broja mladih i taletnovanih igrača, zaštitni znak kluba već dugi niz godina su neobični dresovi. Tako će u narednoj sezoni igrači Mege nastupati u roze-lila kombinaciji dresova sa rukavima.

Mega Basket/Ivica Veselinov

Svi u Megi su izuzetno zadovoljni prošlom sezonom, u kojoj je po prvi put ostvaren plasman u finale plej-ofa Superlige, uz novi plasman u finale Kupa Radivoja Koraća. U ABA ligi je osvojeno 6. mesto.

Osim toga,  afirmisani su novi mladi igrači.

Filip Petrušev je pored MVP priznanja u regionalnom takmičenju, izabran na NBA draft, a potom nastavio karijeru u prvaku Evrolige ekipi Efesa. Marko Simonović koji je posle izbora na NBA draftu 2020. godine, ovog leta nastavio karijeru u NBA ekipi Čikago Buls.

Mnogi drugi mladi igrači dobili su priliku da osete seniorsku košarku i od njih se ove sezone očekuje iskorak u igračkom smislu.

Mega sezonu počinje 26. septembra u svom standardnom domaćinskom terminu od podne. U Halu sportova dolazi novajlija u ligi Studentski centar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike