KRAJ: Zvezda se poigravala sa Zadrom

02.01.2021

15:32 >> 17:47

0

Crveno-beli savladali hrvatski tim

KRAJ: Zvezda se poigravala sa Zadrom
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Vreme za odmor i proslavu praznika je završeno za Crvenu zvezdu. Posle kratke pauze je nastavljen težak raspored.

Prvi meč u novoj, 2021. godini, crveno-beli su odigrali u hali „Aleksandar Nikolić“ i savladali su ekipu Zadra – 81:66 (22:16, 21:12, 25:22, 13:16).

Pročitajte još:

Laka trijumf srpskog tima, a predvodili su ih Dobrić i Volden sa po 12 poena. Na drugoj strani je Bursać dao 15 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – KRAJ

Utakmica je završena. Laka i ubedljiva pobeda Zvezde – 81:66

37′ – KOLOM RASPOLOŽEN

Kolom daje poene pod faulom, postiže slobodno bacanje, da bi posle novih poena pokazao klupi d mu je potrebna izmena (77:61).

35′ – ZADAR NE ODUSTAJE

Zadar još uvek nije još uvek istakao belu zastavicu, spustili su razliku (70:58).

32′ – ZVEZDA NE SPUŠTA TEMPO

Nastavlja Zvezda da diktira tempo igre i da drži veliku prednost (70:52).

30′ – ZVEZDA ČUVA VOĐSTVO

Trojka Koloma izlazi iz koša, Lazić se izborio za skok u napadu, a Kuzmić je postigao poene u reketu. Kolom ponovo pronalazi Kuzmića za nove lake poene (64:47). Lazić promašuje za tri, Dobrić vraća lopt u koš (66:47). Palokaj ostaje sam na šutu za tri, pogađa, Radonjić je nezadovoljan greškom u odbrani. Kolom je iznudio faul i dva bacanja, Dao je oba (68:50).

26′ – NOVA REAKCIJA RADONJIĆA

Radanov je promašio oba slobodna bacanja, Zvezdina jedina loša stavka u ovom meču su penali (5/13). Bursać završava kontru posle promašaja Radanova, Radonjić traži tajm-aut (57:43). Trojka O’Brajanta po povratku na parket (60:43).

24′ – TROJKE

Raspoloženi su  na obe strane u šutu za tri. Sjajan potez Radanova i poeni iz reketa (55:37). O’Brajant vraća razliku na 20 poena (57:37).

22′ – RIT DOBAR NA OBE STRANE

Poeni Rita, pa odlična “rampa”, ali se lopta odbila do Junakovića (45:28). Volden pogađa, pa promašuje za tri, O’Brajant se izborio za skok u napadu za “+20” (50:32).

20′ – CRVENO-BELI NA “+15”

Onuaku dolazi do lakih poena preko Simanića. Volden se vratio na parket. Davidovac dobru odbranu gostiju rešava trojkom (37:28). Volden koristi to što su ga ostavili potpuno samog na šutu za tri i pogađa. Kuzmić igra odličnu odbranu na Onuakuu i tera ga na promašaj. Dobrić daje treću uzastopnu trojku za Zvezdu (43:28). Poslednji napad je imao Zadar, Junaković je promašio za tri. Zvezda ima 15 poena prednosti posle 20 mintua (43:28).

18′ – DAVIDOVAC SIGURAN

Promašaj Simanića, Davidovac izbacuje loptu u aut u pokušaju da dođe do skoka. Onuaku promašuje, Perinčić se žali sa klupe traži faul. Vuković odlično čuva Simanića. Davidovac siguran sa penala (34:27).

16 – RADONJIĆ REAGUJE

Davidovac igra dobro u odbrani, promašuje Zicer, Junaković pogađa, a Radonjić traži minut odmora (32:25). Ušao je Simanić na teren.

15′ – LAZIĆEVE TROJKE, USKOKOVIĆ ZAIGRAO

Lazić pogađa za tri posle finte šuta, dobra odbrana Davidovca, zakucavanje Voldena i novi tajm-aut gostiju (31:21). Volden je krenuo na prodor, pa se predomislio na samom obruču, srećom po njega lopta se odbila od protivnika u aut. Radanov dodaje do Rita koji je fauliran na šutu za tri. Rit promašuje dva od tri penala. Na terenu je i Uskoković umesto Voldena. Brala je gazio liniju na šutu za tri (32:23).

13′ – RADANOV DOBAR

Par sjajnih poteza Radanova, prvo odlična blokada u odbrani, ap poeni na drugoj strani. Džastis sa oko devet metara pogađa trojku (26:21).

12′ – NOKO NA TERENU

Noko debituje u dresu Zvezde. Za dva minuta druge četvrtine viđena su četiri poena. Rit sa penala i Džastis (24:18).

10′ – PREDNOST CRVENO-BELIH

Rit pogađa trojku. Džastis promašuje, a posle greške Radanov i O’Brajant udvajaju Paponju koji se vratio na svoju polovinu u pokušaju da se oslobodi lopte. Kolom je dao jedno od dva bacanja, probao je da uhvati svoj promašaj, lopta se od njegove noge odbila u aut. Lazić potom pogađa za tri (22:15). Džastis je iznudio faul i bio polovičan sa penala, Kolom je pokušao sa centra, nije bio ni blizu (22:16).

8′ – O’BRAJANT U CENTRU PAŽNJE

O’Brajant postiže svoje prve poene. Lazić pravi grešku prilikom dodavanja, pa O’Brajant odlično reaguje u odbrani, Džastis faulom sprečava kontru Koloma. Radanov je ušao u igru. Lazić promašuje za tri, ali je O’Brajant fauliran u borbi za skok. Džoni je bio polovičan sa penala, pa dobar potez Džastisa i asistencija i onda greška O’Brajanta u koracima, da bi posle faula Radanova Palokaj pogodio oba penala (15:15).

6′ – DOBRIĆ ODLIČAN

Dobrić prvo krade loptu, ostavlja je za Voldena koji mu je vraća za lake poene u kontri i tajm-aut gostiju (12:11).

5′ – SERIJA, PA JUNAKOVIĆ

Kuzmić promašuje prvo zicer na obruču, pa šut iz reketa. Ne uspeva ni Zadar da poentira, a Davidovac ispravlja promašaj Dobrića i serijom 6:0 donosi prednost (8:7). U narednom napadu Junaković pogađa trojku pod faulom Voldena, daje dodatno bacanje. Rit je ušao umesto Simanića (8:11). Kuzmić se iskupljuje za promašaje (10:11).  Junaković uspeva da iznudi drugu ličnu Kuzmića, zamenio ga je O’Brajant.

3′ – VOLDEN RASPOLOŽEN

Volden je dobro raspoložen, prvo je iznudio faul u napadu, pa poentirao na obruču (6:7).

2′ – ZADAR ZAPOČEO BOLJE MEČ

Zadar je bolje počeo meč. Volden je poentirao, a Džastis daje trojku, a Dobrić poentira na drugoj strani (4:7).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Beogradu je krenuo. Bursać i Onuaku postižu prve poene (0:4).

16:55′ – SIMANIĆ U STARTNOJ PETORCI

Zvezda meč kreće u petorci: Volden, Davidvoac, Dobrić, Simanić, Kuzmić.

16:40′ – ZVEZDIN JANUARSKI RASPORED

Uključujući i današnju utakmicu, Zvezdu u januaru čeka ukupno 10 mečeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike