KRAJ: Jaramaz i Trifunović junaci Partizana u Splitu

03.01.2021

15:55 >> 17:50

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli igraju prvi meč u 2021. godini

KRAJ: Jaramaz i Trifunović junaci Partizana u Splitu
Copyright ABA/KK Split/Ivica Cavka

Košarkaši Partizana novu godinu otvorili su pobedom u Splitu, gde su protiv istoimenog tima u meču 13. kola ABA lige slavili – 86:74.

Crno-beli su na “Gripama” igrali bez Markusa Pejdža i Radeta Zagorca, ali su njihovo odsustvo nadomestili na najbolji način Ognjen Jaramaz i Uroš Trifunović.

Pročitajte još

 

 

 

40′ – KRAJ

Vezali su crno-beli nekoliko izgubljenih lopti, ali na njihovu sreću ni Splićani se nisu bolje snašli u ofanzivi. Na ulasku u poslednja dva minuta Partizan vodi 81:74 i ima napad. Jaramaz ubacuje još jednu trojku (5/9) i verovatno stavlja tačku na ovaj meč – 84:74. Posle trojke, Jaramaz asistira za zakucavanje Mozlija. Na kraju pobeda Partizana 86:74.

37′ – SPLIĆANI NA JEDNOCIFRENOM MINUSU

Vranković poentira posle tajm auta Skelina, ali Mekintajer na drugoj strani ubacuje svoju drugu vezanu trojku i donosi Partizanu najvećih plus 11 – 81:70. Mesiček pogađa četiri vezana slobodna bacanja i vraća Split na minus sedam na ulasku u poslednja tri minuta četvrte četvrtine – 81:74.

34′ – CRNO-BELI ČUVAJU VOĐSTVO

Mozli u 33. minutu pravi četvrtu ličnu grešku, posle čega Vranković poentira pod košem Partizana, koji na ulasku u 34. minut  ima plus šest – 74:68. Klupa domaćih zbog prigovora dobija tehničku grešku, Trifunović ubacuje jedno bacanje, ali potom Mekintajer gubi loptu, ali posle odbranjenog napada crno-belih, američki bek pogađa trojku kojom Partizan ide na plus 10 na ulasku u peti minut četvrte četvrtine – 78:68.

ABA/KK Split/Ivica Cavka

32′ – PARTIZAN BLIZU DVOCIFRENOG PLUSA

Završni kvartal je otvoren izgubljenom loptu domaćih i 26. poenom Ognjena Jaramaza – 72:64, 31. minut. Posle dva ubačena bacanja Lukovića, poenima s poludistance odgovara Dangubić – 74:66, 32. minut.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Mika poentira posle ofanzivnog skoka i prekida mini seriju domaćih 5:0. Propustili su crno-beli dva napada da sa još većom razlikom odu na poslednji dvominutni odmor. Na kraju treće četvrtine crno-beli vode 70:64.

29′ – SPLIT PRETI

Veličković je prvi košarkaš Partizana koji je pored Trifunovića i Jaramaza postigao poene za crno-bele u trećoj deonici (nagazio liniju za tri poena). Potom Mika pravi nesportski faul nad Marićem, koji pogađa dva bacanja. Splićani gube loptu u dodatnom napadu, Veličković na drugoj strani nije poentirao, a Čampara ubacio još jednu trojku za Split i vratio domaće na minus četiri 68:64 u 19. minutu. Filipovski traži minut odmora.

27′ – PARTIZAN ISPUSTIO DVOCIFRENI PLUS

U prvih sedam minuta igre u nastavku sve poene za crno-bele postigli su Trifunović (10) i Jaramaz (sedam). Luković vezuje četiri poena i vraća Split na jednocifren zaostatak – 65:59. Mekintajer je polovično precizan s linije penala.

ABA/KK Split/Ivica Cavka

25′ – DOMAĆI BEZ REŠENJA ZA TRIFUNOVIĆA

Seriju Marića 6:0 prvim poenima u nastavku meča prekida Jaramaz, a posle dobre odbrane Jankovića, Trifunović na drugoj strani pogađa otvorenu trojku, a potom poentira i iz ofanzivnog skoka. Mladi košarkaš crno-belih postigao je 10 poena za nešto više od četiri minuta igre u trećoj deonici i doneo crno-belima, dosad najvećih, plus devet – 60:51. Seriju Partizana 7:0 poenima iz prodora prekida Luković, a prvi dvocifreni plus “valjku” donosi Jaramaz ubačenom trojkom na polovini trećeg kvartala – 63:53.

23′ – SPLIT SE VRAĆA S LINIJE PENALA

Posle dva ubačena bacanja Marića, Trifunović je promašio trojku. Potom je Marić fauliran u polukontri, Jankoviću je dosuđen nesportski faul, a košarkaš domaćih je ubacio još dva penala, potom i poentirao u reketu. Split je na minus dva 53:51 u 23. minutu.

21′ – NASTAVLJEN MEČ

Treći period je otvoren poenima Uroša Trifunovića, Partizan je ponovo na, dosad najvećih, plus osam – 50:42. Čampara ubacuje osmu trojku domaćih, Trifunović uzvraća sa istog odstojanja.

20′ – KRAJ DRUGE ČETVRTINE

Jaramaz je polovično precizan s linije penala. Luković je fauliran posle ofanzivnog skoka, i on je pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Jaramaz ubacuje svoju treću trojku, postigao 17. poen za plus šest crno-belih na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena – 44:38. Mesiček je poentirao na drugoj strani posle prodora, a Veličković ubacio dva penala. U poslednjih 60 sekundi prvog poluvremena poentiralo se uglavnom s linije penala, Mesiček je postigao dva za minus četiri domaćih 46:42. Poslednje poene u drugoj deonici postigao je Mika. Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 48:42.

17′ – PARTIZAN  ODBIO NALET SPLITA

Seriju Splićana 8:2 s dva ubačena bacanja prekida Jaramaz, a potom Mekintajer zakucava u kontranapadu za vođstvo Partizana 40:35 u 17. minutu meča. Posle minuta odmora Skelina, Luković poentira posle prodora.

15′ – SPLIĆANI TROJKAMA ODRŽAVAJU KORAK

Marčinković trojkom prekida seriju Jaramaza, posle čega Mika ubacuje svoje prve poene na meču. Šestu u sedmu trojku Splita u dosadašnjem toku meča postižu Mesiček i Marić, a posle poena Perkovića iz prodora domaći prilazi na samo poen zaostatka na polovini druge deonice 36:35. Filipovski traži minut odmora.

12′ – JARAMAZ ČUVA VOĐSTVO PARTIZANA

Posle promašenog uvodnog napada u drugom kvartalu Partizana, Perković je u tranziciji ubacio još jednu trojku domaćih, ali je Jaramaz već u narednom napadu uzvratio preciznim pokušajem sa iste udaljenosti za vođstvo crno-belih 27:24 u 11. minutu. Splićani u dva vezana napada prave faulove, posle prvog je Jaramz pogodio s poludistance, a posle drugog bek crno-belih ubacuje još jednu trojku za njegovu seriju 8:0 i, dosad najvećih, plus osam “valjka” – 32:24, 12. minut.

ABA/KK Split/Ivica Cavka

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Na kraju prve deonice Partizan vodi 24:21. Mozli je zagospodario reketom rivala, posle trećeg i četvrtog ofanzivnog skoka postigao je četiri poena, kojima je  zadržao crno-bele na plus dva, pre nego što je Jaramz poentirao uz faul i pogodio dodatno bacanje na, dosad najvećih, plus pet Partizana 24:19. Košem Čampare s poludistance završen je prvi kvartal.

8′ – SERIJA PARTIZANA

Seriju domaćih, zakucavanjem posle ofanzivnog skoka, prekida Mozili. Crno-beli odgovaraju serijom 9:0, posle trojke Tomasa i četiri vezana poena s poludistance Mekintajera. Partizan vodi 17:15 u 8. minutu. Skelin traži minut odmora. Vranković prekida poenterski post Splita.

5′ – SPLIT “ŽIVI” OD TROJKI

Posle zakucavanja Tomasa, Splićani prave seriju 7:0 za vođstvo domaćih 15:8 na isteku petog minuta igre. Mesiček je ubacio treću trojku za Splićane u dosadašnjem toku meča, a posle poena Lukovića iz ofanzivnog skoka, Filipovski traži prvi minut odmora.

3′ – JANKOVIĆ RASPOLOŽEN

Partizan posle tri minuta igre vodi 6:5, sve poene za crno-bele postigao je Janković. Čampara ubacuje svoju prvu trojku za plus dva domaćih na isteku trećeg minuta igre – 8:6.

1′ – POČEO MEČ

Duel je otvoren izgubljenom loptom domaćih i promašenom trojkom Mekintajera. Prve poene na meču postiže Nikola Janković, Luković na drugoj strani ubacuje trojku za domaće koji vode 3:2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike