Teo najkorisniji igrač regularnog dela Evrokupa

05.01.2021 | 12:24 >> 15:12

Autor: Milan Nastić

Još jedno laskavo priznanje za Srbina

Copyright MN Press

Košarkaš Virtusa Miloš Teodosić proglašen je za MVP Evrokupa regularnog dela za sezonu 2020-21. Srpski košarkaš je najzaslužniji što je klub iz Bolonje regularan deo ovog takmičenja završio sa 10 trijumfa i bez jednog poraza, što nije pošlo za rukom nijednoj ekipi od 2017.godine.

Teo je u proseku beležio 14, 6 poena, imao 6,4 asistencije I na njemu je napravljeno pet prekršaja po utakmci I sve to za 25 minuta koliko je igrao u proseku po meču.

Pročitajte još

Takođe, on se smatra jednim od najpametnijih košarkaša, pre svega to se odnosi na njegove lucidne asistencije gde je već godinama prepoznatljiv i po čemu mu se svi dive. Ono što Teo može da uradi sa loptom, retko kome polazi za rukom.

Teodosić je jedan od najboljih evropskih igrača u 21. veku i uvršćen je u najbolju petorku u period od 2010. do 2020.godine.

Sa CSKA iz Moskve je igrao šest puta na fajnal-foru Evrolige I 2016. godine osvojio. Košarkaš Virtusa je izabran za MVPEvrolige 2010. godine kada je igrao za Olimpijakos,I šest puta je uvršćen u najbolji tim Evrolige.

Srpski košarkaš ove sezone želi da osvoji Evrokup I tako postane jedan od retkih igrača kojima je uspelo da osvoje dva najkvalitetnija klupska takmičenja u Evropi.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam