Oslabljena Alba ponovo oduševila

05.01.2021

20:24

0

Autor: M. R.

Ovog puta pala je Baskonija u Evroligi - 95:91

Oslabljena Alba ponovo oduševila
Copyright MN Press

Samo dva dana posle velike pobede protiv Bajerna u prvenstvu Nemačke, oslabljeni sastav Albe je zabeležio još jedan važan trijumf. Ovog puta savladali su ekipu Baskonije u odloženom meču 5. kola – 95:91.

Pročitajte još

Pomoćni trener Israel Gonzales, koji vodi tim dok se Aito Garsija Reneses oporavlja od virusa korona, imao je na raspolaganju samo deset igrača. Zbog povrede su ponovo pored terena ostali Markus Erikson, Nils Gifaj, Luk Sikma, Pejton Siva i Lorenc Breneke.

Na dva minuta i 58 sekundi pre kraja utakmica Baskonija je vodila pet razlike (89:84). Međutim, sama završnica je protekla u znaku domaćeg sastava, koji je zbog svih problema bio dodatno motivisan da režira ovakav preokret.

Do pobede ih je predvodio Džejson Grejndžer sa 21 poenom, tri skoka i šest asistencija, pratio ga je Maodo Lo sa 19 poena. On je vrlo presudne poene postigao 34 sekunde pre kraja. Simone Fontekio je dodao 15, a Johanes Timan poen manje. Posebno raspoloženi su bili u šutu za tri – pogodili su 16 trojki iz 29 pokušaja (55,2 %). U španskom timu najefikasniji je bio Polonara sa 18 poena i deset skokova. Zoran Dragić je postigao 17 poena i dodao po dve uhvaćene lopte i asitencije.

Alba sada ima skor od sedam pobeda i deset poraza. Nalazi se na 14. poziciji, a ispred nje su sa istim učinkom Fenerbahče i Makabi. Za dva dana u 18. kolu igraće na domaćem terenu upravo protiv izraelskog tima.

Baskonija je na 10. mestu sa osam pobeda i devet poraza. Za dva dana će dočekati prvoplasiranu ekipu CSKA iz Moskve.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike