Bogdan i Jang gledali Hejvordov šou u Atlanti

07.01.2021

06:37 >> 08:24

0

Autor: Adam Štulić

Košarkaš Šarlota ostvario rekord karijere

Bogdan i Jang gledali Hejvordov šou u Atlanti
Copyright Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Posle tri pobede na otvaranju sezone, košarkaši Atlante doživeli su treći uzastopni i četvrti poraz u poslednjih pet utakmica. Posle Bruklina, Klivlenda i Niksa, bolji od Houksa, i to na njihovom terenu, bio je Šarlot – 102:94 (27:11, 32:29, 22:27, 21:27).

S obzirom da je protiv Njujorka povredio skočni zglob, srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović je duel sa Hornetsima započeo na klupi i u igru je ušao kao šesti igrač i delovalo je da ne oseća posledice povrede od pre dva dana.

Pročitajte još

Ipak, Bogdan nije imao svoje veče, pošto je za 18 minuta na parketu postigao samo dva poena (2 sk, 3 as) uz šut iz igre 1/5. Ništa bolji nije bio ni prva zvezda tima Tre Jang, koji je Hornetsima ubacio samo sedam poena, i kada se to uzme u ozbir, kao i partija karijere Gordona Hejvorda konačan epilog meča deluje sasvim očekivano.

Doskorašnji košarkaš Bostona je u Atlanti ostvario rekord karijere. Houksima je dao 44 poena, a najvažnijih sedam, i to uzastopnih, postigao je u momentima kada su se Hokusi vratili iz minusa od 24 poena i trojkom Kolinsa došli do minimalne prednosti (86:85), pet minuta pre kraja.

– Nikada u životu nisam postigao 40 poena – kazao je Hejvord posle meča i za svoje sjanjno veče se zahvalio saigračima. – Ljudi su me pronalazili celu noć.

Bol sa 16 i Rozir sa 14 poena bili su, uz Hejvorda, najzaslužniji za to što je Šarlot prekinuo niz od tri poraza, dok su u Atlanti najraspoloženiji bili Kolins sa 23 (11 sk), Hjurter sa 19 i Hanter sa 17 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike