KRAJ: Borac ponovo koban po Partizan

09.01.2021

15:38 >> 18:03

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli poraženi u Čačku, Perkins čeka na debi

KRAJ: Borac ponovo koban po Partizan
Copyright ABA/KK Borac/Duško Radišić

Košarkaši Partizana napravili su ogroman korak unazad u borbi za mesto koje vodi u plej-of ABA lige.

Posle Splita, koji su uspešno preskočili, crno-beli su na drugom uzastopnom gostovanju u novoj godini, poraženi u Čačku protiv Borca (75:71), koji je drugi put srušio crno-bele, posle slavlja u Beogradu na otvaranju sezone.

Pročitajte još

Da stvar po crno-bele bude još gora, sredinom četvrte deonice parket je zbog povrede napustio Ognjen Jaramaz i više se nije vraćao u igru.

Poslednje pojačanje kluba iz Humske Džoš Perkins bio je u sastavu, ali nije dobio priliku da debituje.

40′ – KRAJ

Markus Pejdž je postigao veoma važnu trojku za crno-bele, koji potom nisu uspeli da zagrade koš, pa se Kočović izborio za loptu i dva bacanja. Bio je polovično uspešan, a na drugoj strani Dangubiću ispada lopta iz ruku. Borac ima plus dva i napad u poslednjem minutu. Kočović je pogodio neverovatno težak šut sa šest metara preko Mozlija. Filipovski traži tajm aut. Zagorac je promašio šut za tri poena, Borac 28 sekundi pre kraja vodi 73:69 posle dva promašena bacanja Todorovića. Mekinajter je poentirao iz prodora za 73:71 20 sekundi pre kraja četvrtog kvartala. Đoković je fauliran, pogodio je oba bacanja. Borac je slavio 75:71.

39′ – BORAC BLIŽI POBEDI

Đoković trojkom, posle ofanzivnog skoka Kočovića, donosi Borcu plus jedan pred poslednja dva minuta i 40 sekundi četvrtog kvartala. Mekintajer je promašio šut za tri poena mna isteku napada, a Kočović na drugoj strani poentira uz faul, pogađa i dodatno bacanje za vođstvo Čačana 70:66 pred završnih 120 sekundi. Tomas je napravio petu ličnu grešku.

37′ – PARTIZAN PRVI PUT POVEO

Partizan u 36. mintu dolazi do prve prednosti na meču, posle poena Tomasa i Milera Mekintajera – 64:62. U poslednja četiri minuta ulazi se nerešenim rezultatom, posle dva ubačena bacanja Todorovića – 64:64. Miler Mekintajer je ubacio šut iz step beka na isteku napada sa poludistance za plus dva crno-belih.

34′ – PARTIZAN STIGAO BORAC

Pejdž pogađa flouter, a posle presečene lopte u kontri poentira i Tomas. Partizan pravi seriju 8:0 i prilazi na 60:58 u 34. minutu. Borac je bez koša više od četiri minuta, a Rašon Tomas propušta priliku da donese prednost Partizanu. Poentirao je Amerikanac uz faul, ali je promašio dodatno bacanje. Tačno šest minuta pre kraja četvrte deonice rezultat je nerešen – 60:60. Posle skoro četiri i po minuta igre Kočović je s linije penala postigao prve poene za Borac, koji vodi 62:60.

33′ – POVREDA JARAMAZA

Poenima Jaramaza uz faul i promašenim dodatnim bacanjem crno-beli su prišli na minus šest – 60:54, 33. minut. Bek Partizana je pokupio svoj promašaj, ali je prilikom pokušaja da dođe do koša fauliran, pao je na zemlju i ostao da leži. Držao se za koleno, a potom je uz pomoć saigrača napustio teren, bez da je mogao da se osloni na povređenu nogu.

32′ – BEZ POENA NA OTVARANJU ČETVRTE ČETVRTINE

Prvi koš u četvrtoj deonici postigao je Dangubić u kontranapadu, posle tačno dva minuta igre – 60:52, 32. minut.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Dangubić poentira sa poludistance, a Todorović na drugoj strani ubacuje svoju treću trojku na meču i dovodi Borac nadomak dvocifrenog plusa – 54:45. Dangubić vraća trojku za 54:48 na ulasku u poslednja dva minuta trećeg kvartala. Kočović poentira uz faul, postiže i dodatno bacanje. Jaramaz ubacuje šut sa poludistance i postiže prvi koš iz igre na današnjem meču u 29. minutu. Na kraju treće deonice Čačani imaju plus deset – 60:50, posle tri poena Džonsa.

27′ – BORAC PONOVO BEŽI

Poenima Mike crno-beli su prišli na 48:43, a posle dva promašena bacanja Mekintajera, Todorović je fauliran prilikom šuta za tri poena. Košarkaš Borca je bio precizan sva tri puta i Borac je ponovo na plus osam – 51:43 na ulasku u 27. minut meča. Problem za Borac bi mogla da predstavlja četvrta lična greška Miletića.

ABA/KK Borac/Duško Radišić

24′ – PARTIZAN PRETI

Posle poena Miletića i Mike, Todorović ubacuje trojku i donosi Čačanima plus četiri u 23. minutu – 45:41. Propustili su crno-beli nekoliko prilika da se potpuno vrate u meč, što trojkom kažnjava Miletić – 48:41, 24. minut.

21′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Nastavak meča je trojkom otvorio Mekintajer. Prve poene za Borac u reketu je postigao Đoković, da bi trojkom Markusa Pejdža Partizan prišao na samo poen zaostatka – 40:39, 22. minut.

20′ – KRAJ DRUGE ČETVRTINE

Trojkama Dangubića i Mike, te poenima Jankovića u kontri posle ukradene lopte, crno-beli su napravili brzu seriju 8:0 i prišli na minus dva, ali je u završnici prvog poluvremena Todorović ubacio šut van linije 6.75 i doneo domaćima plus pet pred odlazak na veliki odmor – 38:33.

18′ – CRNO-BELI NE MOGU DA SPUSTE ZAOSTATAK

Posle Dangubića, i Tomas poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje, ali Kočović pogađa šestu trojku Čačana u dosadašnjem toku meča – 33:23, 17. minut. Treći put uzastopno crno-beli su imali priliku za 2+1. Posle Dangubića i Tomasa, poene uz faul postigao je i Janković, ali je promašio dodatno slobodno bacanje.  S dva ubačena bacanja Nerandžića, Borac u poslednja dva i po minuta prvog poluvremena ulazi sa plus 10 – 35:25.

ABA/KK Borac/Duško Radišić

15′ – PARTIZAN GREŠI, BORAC ODRŽAVA PREDNOST

Posle tajm auta Filipovskog, Mekintajer je izgubio loptu, a Torton je poentira u kontri za najveće vođstvo Borca 29:17 u 14. minutu. Partizan je za skoro pet minuta igre u drugoj četvrtini postigao samo dva poena. Poenterski post, košem uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem, prekinuo je Dangubić – 20:20, 15. minut. Kočović polovičnim učinkom s linije slobodnih bacanja čuva Borcu dvocifreni plus – 30:20.

13′ – ČAČANI NA DVOCIFRENOM PLUSU

Crno-beli su bez koša više od dva i po minuta u drugoj deonici, a Novaković trojkom podiže prednost Čačana na 24:15. Tomas prekida poenterski post Partizana, koji je posle još jedne trojke Novakovića na dvocifrenom zaostatku – 27:17, 13. minut.

12′ – BORAC BOLJE OTVORIO DRUGI PERIOD

Zakucavanjem Smita u kontranapadu, posle izgubljene lopte Jaramaza, otvorena je druga deonica – 21:15, 12. minut.

PRVA ČETVRTINA

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Ponovo je Jaramaz na liniji penala, ponovo je bio poplovično uspešan. Propuštenu priliku da stignu do izjednačenja (Jaramaz promašio sa poludistance) s dve vezane trojke, između kojih je Zagorac poentirao za dva, kažnjava Gavrilović. Borac vodi 19:14. Na kraju prve deonice Čačani imaju plus četiri – 19:15, posle polovičnog učinka Zagorca s linije penala.

8′ – KRENULI CRNO-BELI

Malo su crno-beli “stegli” odbranu, ubrzali ritam igre u napadu i to im je brzo dalo rezultat. Polovičnim učinkom Tomasa s linije penala, poenima Zagorca i sa jednim, od dva, ubačena bacanja Jaramaza košarkaši Partizana na ulasku u poslednja dva minuta prve deonice prilaze na minus dva – 13:11.

ABA/KK Borac/Duško Radišić

5′ – BORAC BLIZU DVOCIFRENOG PLUSA

I dalje se crno-beli muče u ofanzivnom delu igre, Borac poenima Đokovića s poludistance i polovičnim učinkom Miletića s linije penala na polovini prve deonice vodi 13:5. Mozli smanjuje zaostatak Partizana sa dva ubačena slobodna bacanja.

3′ – SPOR POČETAK PARTIZANA

Slabo su crno-beli ušli u meč, muče se u šutu sa distance, dok su Čačani, posle dva ubačena bacanja Kočovića i trojke Đokovića otišli na plus osam – 10:2, 3. minut. Posle tajm auta Filipovskog, Pejdž pogađa svoju i Partizanovu prvu trojku na meču.

1′ – MINUT ĆUTANJA NA POČETKU

Duel u Čačku je počeo minutom ćutanja, u znak sećanja na preminulog kondicionog trenera, između ostalih i Partizana Petronija Zimonjića. Prve poene na meču postigao je Nerandžić, Borac vodi na startu. Prve poene na meču za crno-bele postiže Nikola Janković, posle skoro dva minuta igre. Prethodno je Miletić, pogodio jedno od dva bacanja, a posle toga je centar Borca postigao trojku. Čačani vode 5:2 na ulasku u treći minut meča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike