Belineli oduševljen Teodosićem: Unikatan je, maštao sam da igram sa njim

28.11.2020

19:24 >> 19:28

0

Autor: N. St.

Italijanu se ostvario san u Virtusu

Belineli oduševljen Teodosićem: Unikatan je, maštao sam da igram sa njim
Copyright MN Press

Povratak kući. Rođen je u Bolonji, karijeru je počeo tu (Virtus, pa Fortitudo), pa je otišao u NBA. Sada, posle 13 godina u najjačoj ligi sveta je odlučio da se vrati u domovinu. U pitanju je Marko Belineli, osvajač titule sa San Antoniom i pobednik takmičenja u brzom šutiranju trojki.

Danas je zvanično predstavljen kao novi igrač Virtusa, ekipe koju predvodi Aleksandar Đorđević.

– Uzbuđen sam, povratak kući je za mene nešto posebno. Zahvalan sam svima na novoj šansi. Virtus je verovao u mene kada sam bio dete, u ovom dresu sam debitovao u Seriji A i imao neka nezaboravna iskustva. Takođe, moram da se zahvalim i Fortitudu, tu sam sazreo i potom ispunio san. Oduvek sam maštao da budem deo te lige. Od tada se mnogo stvari promenilo, nisam više klinac, oženjen sam, imam porodicu i kada sam dobio poziv da budem deo ovog projekta nisam se previše dvoumio. Ima još mnogo vatre u meni – počeo je Belineli.

Pročitajte još: Đorđević dobio strašno pojačanje: Povratnik iz NBA za povratak Evrolige u Bolonju

Veliku ulogu u dovođenju imao je bivši selektor Srbije.

– Pričao sam sa Đorđevićem. Ovo je veliki izazov, mnogi igrači verovatno ne bi ni razmatrali dolazak. Zaintrigirali su me od starta, posebno što radim sa ljudima koji znaju kako se pobeđuje.

Ciljevi su, očekivano, najveći.

– Znam da nisam osvojio velika evropska takmičenja, voleo bih da zatvorim krug, da osvojimo Skudeto, Evrokup, pa Evroligu. Sve to naravno korak po korak, moramo da idemo polako i da ostvarujemo ciljeve. Projekat je odličan i ponavljam, uzbuđen sam. Da je do mene već ujutru bih došao na trening – nasmejao se Marko.

U NBA ligi je igrao sa mnogo odličnih igrača, posebno plejmejkera, sada će sarađivati sa Milošem Teodosićem.

– Nema šta mnogo da se kaže o njemu što ljudi već ne znaju. Igrao sam protiv Miloša više puta u reprezentaciji i oduvek sam sanjao da igramo zajedno. On je unikatan. Nadam se i mislim da će biti veoma zabavno igrati sa njim, ali i sa ostalim saigračima. Želim da dam svoj doprinos, da uradim sve što trener želi od mene i da napredujem u nekim segmentima. Dobro, možda ne u odbrani, toliko, nisam više toliko mlad.

Pročitajte još: Trejd Hjustona i Njujorka u koji su uključeni Tadija Dragićević i Serhio Ljulj

Naglašava da će se truditi da na parketu pokaže najbolju verziju sebe.

– Imam mnogo iskustva sada. Da, oduvek sam bio šuter i poenter, ali mogu da pomognem timu na druge načine. Tačno je da imam i mane i određene limite, ali mogli ste da me vidite i u NBA ligi i u dresu reprezentacije. Kada sam na terenu ne štedim sebe. Volim košarku i daću sve od sebe – zaključio je Belineli.

OLIMPIJSKI TURNIR

Italija će pokušati u Beogradu da obezbedi plasman na Olimpijske igre. Biće u grupi B sa selekcijama Portorika i Senegala, dok je Srbija sa Novim Zelandom i Dominikanskom republikom. Belineli je potvrdio da će biti jedan od predvodnika ekipe.

– Do sada ste me verovatno upoznali i znate kakav odnos imam prema reprezentaciji. To se nikada ne dovodi u pitanje. Krivo mi je što nismo uspeli da se kvalifikujemo za prethodne Igre, ali se moja želja nije promenila – jasan je Belineli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike