FMP u novom sastavu dočekuje Split

14.01.2021

13:47 >> 14:55

0

Autor: M. R.

Utakmica ABA lige se igra u petak u Železniku od 20.00

FMP u novom sastavu dočekuje Split
Copyright MN Press

Prvu utakmicu u 2021. godini košarkaši FMP odigraće u petak u Železniku protiv ekipe Splita od 20.00. Srpski klub će imati premijeru sa novim sastavom, posle nekoliko izmena koje su napravili u prethodnom periodu. Split stiže u Beograd posle podviga protiv Budućnosti, koji im je doneo Čampara trojkom u poslednjoj sekundi.

Pročitajte još

U goste nam dolazi ekipa Splita koja će ovu utakmicu dočekati u sjajnom raspoloženju nakon velike pobede koju su ostvarili protiv Budućnosti – istakao je trener Bojan Đerić. – Imaju veliki elan i nameru da nastave svoju seriju. Mi smo imali pauzu od desetak dana nakon utakmice protiv Cedevita Olimpije i taj period iskoristili da uvedemo tim u normalan trenažni proces. Meč protiv Splita dočekujemo zdravi, što nam je apsolutno najvažnije i imamo pravo da se nadamo dobroj utakmici.

Split trenutno ima skor 5-9 na osmoj poziciji, dok je FMP deseti sa 4-9.

Želimo da odigramo dobar meč i da nastavimo sa uzlaznom putanjom naše forme – rekao je u najavi trener Splita Ivica Skelin. – FMP je ekipa, koja se pojačala s tri igrača, nismo mogli ni da ih vidimo, ovo će im biti prva utakmica koju će odigrati. Bitno je da se borimo, budemo energični i moramo da kontrolišemo ofanzivni skok u kom su, uz Partizan, najjači u ligi. Vratio nam se Marko Luković, nakon pauze nije potpuno spreman, ali verujem da će dati svoj doprinos.

Prvi međusobni duel ovih ekipa na početku sezone dobio je Split na domaćem terenu – 86:71.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike