KRAJ: Zvezda je propustila svoje šanse, Valensija slavila ubedljivu pobedu

15.01.2021

19:49 >> 22:00

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli relativno lako poraženi

KRAJ: Zvezda je propustila svoje šanse, Valensija slavila ubedljivu pobedu
Copyright MN Press

Iz drugog pokušaja ekspedicija Crvene zvezde se domogla Španije, ali se tamo nije lepo provela.

Posle odloženog duela sa madridskim Realom, na koji crveno-beli nisu u sredu otišli zbog stanja na tamnošnjem aerodromu usled snežne oluje, crveno-beli su u Valensiji, u 20. kolu Evrolige, poraženi 91:71.

Pročitajte još

Crveno-beli su većim delom meča bili u dvocifrenom zaostatku, a i malo prilika koje su imali, crveno-beli su ispustili brzopletim greškama i šutevima, za koje su, po pravilu, bili odmah kažnjavani.

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ – KRAJ

Utakmica je završena poedom Valensije 91:71.

38′ – VALENSIJA SIGURNIM KORAKOM IDE KA POBEDI

Pošto crveno-beli nisu šutnuli na koš za 24 sekunde, na drugoj strani Tobi postiže lake poene i verovatno stavlja tačku na Zvezdine nade da mogu do trijumfa u Valensiji – 85:69, 38. minut. Tačno 120 sekundi pre kraja, posle dva ubačena bacanja Laberija, Valensija vodi 87:69.

36′ – CRVENO-BELI PROPUŠTAJU POSLEDNJE PRILIKE DA SE VRATE U MEČ

Obrajant je ubacio svoj 21. poen na meču, a Volden utakmicu završava na isteku 35. minuta zbog pete lične greške. Crveno-beli su ispunili bonus. Derik Vilijams ubacuje dva slobodna bacanja za plus 14, Lazić ubacije svoju drugu trojku na meču – 80:69, 36. minut. Obrajant gubi loptu u kontranapadu, a potom na drugoj strani Sastre kažnjava to trojkom.

34′ – ZVEZDA U SVE TEŽOJ SITUACIJI

Zvezda je u mini seriji 5:0  posle poena Koloma i Obrajanta. Posle Laberijeve tehničke zbog prigovora Kolom pogađa slobodno bacanje, ali Obrajant potom pravi grešku u koracima – 72:62, 33. minut. Vives to odmah kažnjava trojkom, osmom Valensije u dosadašnjem toku meča. Jagodić Kuridža i Laberi pogađaju s poludistance – 77:64, 34. minut.

32′ – VALENSIJA PONOVO BEŽI ZVEZDI

Poenima Sastrea i izgubljenom loptom crveno-belih otvoren je četvrti kvartal. Sastre još jednom postiže lake poene iz prodora za plus 15 domaćih u 32. minutu – 72:57.

30′  KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Posle dva ubačena bacanja Radanova, na drugoj strani sa iste udaljenosti Kalinić je bio polovično uspešan. Kolom ubacuje trojku i vraća Zvezdu na jednocifreni minus, ali Kalinić u narednom napadu zakucava – 66:57, 29. minut.  Rit je na minus devet promašio dve otvorene trojke, što poenima iz prodora u finišu treće deonice kažnjava Kalinić – 68:57.

27′ – VALENSIJA PONOVO NA DVOCIFRENOM PLUSU

Kalinić je postigao važne poene za domaćina sredinom treće deonice, a posle promašene trojke Koloma u polukontri, šut van linije 6.75 ubacuje Van Rosom za novi dvocifreni plus Valensije – 61:51, 26. minut. Radanov je, posle tajm auta Radonjića, pogodio jedno od dva slobodna bacanja, Tobi na drugoj strani popravlja promašaj Kalinića – 63:52, 27. minut.

25′ -CRVENO-BELI NA MINUS PET

Obrajant je nastavio poenterski niz, Zvezda je već posle tri po minuta igre ispunila bonus, a Vilijams potom postiže trojke na isteku napada – 56:48, 24. minut. Kolom poentira uz faul, pogađa i dodatno bacanje, Zvezda je na minus pet – 56:51, 25. minut.

23′ – ZVEZDA DELUJE SVE BOLJE

Obrajant vezuje četiri poena posle uvodnog promašaja i dovodi Zvezdu na minus pet – 51:46 u 23. minutu. Vives postiže poene s poludistance.

21′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Treći kvartal je otvoren promašajem Obrajanta na isteku napada i lakim poenima Tobija na drugoj strani 51:42, 21. minut.

20′ – KRAJ DRUGE ČETVRTINE

Kako su crveno-beli izgledali većim delom prvog poluvremena rezultat na kraju druge deonice je odličan – 49:42. Pošto su za 15 minuta primili 44 poena, Zvezdini košarkaši su do kraja drugog kvartala primili samo pet poena, što se odmah odrazilo na rezultat. Posle ubačenih bacanja Dobrića (2/2), Jagodića Kuridže (2/2) i Koloma (2/2) crveno-beli su zaokružili seriju 12:2 u poslednja dva minuta prvog poluvremena.

18′ – VEZANE TROJKE ZA ZVEZDU

Pošto mu je dosuđen faul u napadu, Kalinić je nastavio priču sa sudijom zbog čega je dobio tehničku grešku, ali je Kolom promašio slobodno bacanje. Iskusni Španac je potom napravio i faul u napadu. To je osma izgubjena lopta crveno-belih dosad. Sastre pogađa jedno od dva slobodna bacanja i donosi Valensiji, dosad, najvećih plus 17 – 47:30, 18. minut. Lazić pogađa trojku, potom i Obrajant – 47:36, na ulasku u 19. minut.

16′ – ZVEZDA NE USPEVA DA UHVATI PRIKLJUČAK

Zvezdini košarkaši su za 15 minuta primili 44 poena, a i u onim retkim situacijama kada uspevaju da odbrane svoj koš, to ne materijalizuju na drugoj strani terena. Posle četiri vezana poena Laberija Valensija na isteku 16. minuta igre vodi 46:30.

14′ – VALENSIJA ODRŽAVA DVOCIFRENI PLUS

Crveno-beli na momente uspevaju da povežu nekoliko napada s postignutim poenima, ali malo toga uspevaju u tim momentima da odbrane, pa Valensija na isteku 14. minuta vodi 39:24.

12′ – ZVEZDA U SVE VEĆEM ZAOSTATKU

Drugi kvartal je počeo sa tri ubačena bacanja Korija Voldena – 27:18, 11. minut. San Emeterio ubacuje dve vezane trojke za Valensiju koja u 12. minutu vodi 33:20. Posle promašene trojke Obrajanta, Tobi zakucva za plus 15 domaćih, Radonjić traži minut odmora – 35:20, 12. minut. Davidovac ubacuje dva bacanja.

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Džoni Obrajant je vezao četiri poena i ulio malo samopouzdanja crveno-belima, koji su u poslednja dva minuta prve deonice ušli u kakav takav ofanzivni ritam, za seriju 8:0 koju je zakucavanjem zaokružio Obrajant, posle poena Radanova – 23:15. Na kraju prve četvrtine Valensija vodi 27:15, posle ubačenih bacanja Laberija (2/2) i Tobija (2/2).

7′ – VALENSIJA PODIŽE PREDNOST

Sastre pogađa trojku za prvu dvocifrenu prednost Valensije, a posle još jedne izgubljene lopte crveno-belih Lazić je napravio faul i sprečio Laberija da postigne lake poene. Ipak, košarkaš domaćih je pogodio bacanja za 19:7 na isteku šestog minuta meča. Mnogo problema Zvezda ima u organizaciji napada, Kolom je dao loptu u ruke rivalu, a potom je faulirao Vilijamsa koji je poentirao, ali nije pogodio dodatno bacanje – 21:7.

5′ – ZVEZDA JOŠ TRAŽI RITAM

Davidovac je trojkom prekinuo seriju Valensije 7:0, ali su domaći poenima Vilijamsa, Van Rosoma (trojka) i Kalinića (2/2 sa linije penala) održali razliku –  14:7, 5. minut.

3′ – SERIJA VALENSIJE

Posle početnih poena Dobrića, crveno-beli su napravili nekoliko grešaka u napadu, pa Valensija posle trojke Kalinića vodi 7:2 u 3. minutu.

1′ – POČEO MEČ

Duel u Valensiji počeo je poenima Dobrića. Pored njega u prvoj petorci su još Volden, Davidovac, Jagodić-Kuridža i Kuzmić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike