Mega gostuje u Zadru: Mršić na klupi posle mesec dana

16.01.2021

16:57 >> 16:59

0

Autor: M. R.

Utakmica je na programu u nedelju od 17.00

Mega gostuje u Zadru: Mršić na klupi posle mesec dana
Copyright MN PRESS

Košarkaši Mege još čekaju prvu pobedu u 2021. godini. Momci koje sa klupe predvodi Vladimir Jovanović će do prvog trijumfa posle dva vezana poraza u ABA ligi, pokušati da dođu u nedelju na gostujućem terenu od 17.00 protiv Zadra.

– Njihov tim je imao mnogo promena. Dovođenjem Kodija Džastisa, odličnog šutera, pojačali su već kvalitetnu spoljnu liniju u kojoj imaju Mavru koji igra na veoma visokom nivou i koji sa Junakovićem čini plejmejkerski tandem – proanalizirao je Jovanović protivnika. – Pojačali su se i sa mladim Jordanom koji je bio jedan od najboljih strelaca u hrvatskoj ligi, i sa centrom Onuakuom su rešili pitanje čvrstine, te su sa svime navedenim pokazali želju da se pomere iz donjeg dela tabele. Čeka nas fizički zahtevna utakmica sa odbrambenim zadacima da zaustavimo njihove najbolje šutere. Pristup od prvog minuta mora da nam bude sa pojačanom energijom jer jedino tako možemo da dođemo do pozitivnog ishoda na dobro poznatom gostujućem terenu.

Iako Mega trenutno ima skor 9-5, a Zadar 2-8, uzdanica beogradskog tima Marko Simonović ne očekuje lak meč u Hrvatskoj.

– Sigurno da nas u nedelju očekuje teška utakmica protiv ekipe Zadra, gde posle dva vezana poraza želimo da ostvarimo pobedu na jednom od možda najtežih gostovanja u ligi. Zadar je doveo nekoliko pojačanja u odnosu na prvu utakmici i sigurno da igraju bolje. Moramo da odigramo angažovanije u odbrani u odnosu na prethodnu utakmicu i uz dobru energiju na parketu, verujem da možemo do pobede koja bi nam puno značila.

Pročitajte još

Na klupi Zadra će posle mesec dana pauze ponovo biti Veljko Mršić, koji se u prethodnom periodu borio sa korona virusom.

– Očekuje nas jedan dobar protivnik koji igra veoma dobru sezonu – istakao je Mršić. – Utakmica neće biti laka, ni njima ni nama. U poslednjem kolu poražene su obe ekipe, oni su izgubili od Igokee mi od Cedevita Olimpije. U međuvremenu smo odigrali dve utakmice, mislim da se dižemo iz meča u meč. Stvarno će nam biti zadovoljstvo igrati protiv tako mlade ekipe koja ima nekoliko igrača koji dominiraju u ligi. Imamo dobre šanse, idemo kao na svakoj utakmici, na pobedu. Znamo što treba da napravimo da bismo dobili utakmicu. Sigurno će biti zanimljivo za sve koji budu gledali utakmicu preko TV.

Zna Mršić sve kvalitete sledećeg protivnika:

– Mega je dobra ekipa, imaju ta dva centra, Simonovića i Petruševa, koji igraju jako dobru sezonu. Uz tu njihovu mladost imaju dva iskusna igrača na poziciji plejmejkera, Tepića i Smita. Dobro su balansirani, igraju s mnogo samopouzdanja. Mi imamo naših aduta, u prvoj utakmici naročito u prvom poluvremenu, igrali smo dobro napadački, u odbrani mislim da moramo biti bolji jer to je ekipa koja nam je ove sezone ubacila najviše poena. Moramo zaustaviti njihovu tranziciju i napadački skok, ako to uspemo, imamo mnogo veće šanse za pobedu što nam je i krajnji cilj.

Pročitajte još

Košarkaš Zadra Aleksandar Bursać je podsetio na prvi međusobni susret ove sezone, koji je Mega dobila 90:87.

– Doživeli smo tada poraz ali smo zaista dobro igrali. U međuvremenu smo imali neke promene u ekipi. Prošli vikend smo imali nesrećan poraz od Cedevite Olimpije, igrali smo dobro protiv njih ali nam je nedostajalo malo koncentracije pri kraju i sreće. Dočekujemo Megu puni energije i puni samopouzdanja, dobro treniramo u poslednje vreme. Očekujemo pozitivan ishod ukoliko budemo svi na nivou na kom možemo da budemo – zaključio je Bursać.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike