Moćni "armejci" od leta su - beskućnici

19.01.2021

13:06

0

Autor: D. B.

Košarkaši CSKA ostaju bez dvorane

Moćni "armejci" od leta su - beskućnici
Copyright Profimedia

Kakva se to bura sprema! Predsednik košarkaškog kluba CSKA Andrej Vatutin najavio je da bi klub od juna 2021. godine mogao da postane – beskućnik!

Naime, juče je objavljeno da će se na mestu gde se sada nalazi dvorana u kojoj CSKA igra do kraja 2022. godine biti izgrađen novi objekat za više sportova. Vatutin je zbog ovog besan, pa je čak i najavio da će se CSKA iseliti iz Moskve.

– Prema informacijama koje dobijam iz medija sedam dvorana u kojima treniraju timovi CSKA u tenisu, borilačkim sportovima, gimnastici, hokeju, košarci, kao i plivački tim će biti srušene. Tu će se graditi zajednićki trening centar. Kapacitet dvorane će biti značajno smanjen, kako bi se smestilo šest klubova pod isti krov. Mi nećemo imati dom od juna! Eto to je istina. Nemamo gde da igramo. Nema dvorane u koju možemo da se preselimo, a da ispunjava zahteve Evrolige i VTB lige. A da ne pričamo o treninzima i gde će timovi mlađih kategorija. Postajemo beskućnici – razočarano je rekao Vatutin za “Sport-ekspres”.

Pročitajte još

Prvi čovek CSKA je objasnio i kakava su moguća rešenja.

– Za nas bi bilo najbolje da se svi preselimo u Megasport (dvorana koja prima nešto više od 13.000 gledalaca i u kojoj CSKA i sada igra deo mečeva), ali tu nema trening dvorana. Uz to, ona nije uvek slobodna, pošto ima i drugih događanja. Gledamo kako da napravimo našu dvoranu, ali treba naći lokaciju, pa skupiti dokumentaciju, pa sama gradnja… Trajalo bi dve godine. Opcija je, ponavljam, i da odemo iz Moskve

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike