NBA igrač ušao u istoriju, i to zbog neverovatnog razloga

30.11.2020

10:15 >> 10:26

0

Autor: D. B.

Ime i prezime Trevor Ariza ostaće zauvek upisano u anale najjače košarkaške lige sveta

NBA igrač ušao u istoriju, i to zbog neverovatnog razloga
Copyright Profimedia

Period između dve sezone u NBA ligi Trevor Ariza je počeo kao igrač Portlanda. A onda su usledila tri poteza posle kojih je ovaj igrač ušao u istoriju.

Naime, on je samo tokom ovog prelaznog perioda tri puta menja klub, odnosno bio je deo tri razmene, čime je postao igrač koji je najviše puta u istoriji NBA lige trejdovan!
Iz Portlanda je prvo poslat u Hjuston kao deo razmene za Roberta Kovingtona. Potom je Hjuston iskoristio dva pika iz prve runde drafta i zajedno sa Arizom su poslati u Detroit. A onda u sve se umešala Oklahoma siti. Detroit je poslao Tanderima Arizu u trejdu u koji je bio umešan i Dalas, a posle koga je Džejms Džons zavrio u Teksasu, a Delon Rajt u motor sitiju.

Arizi je ovo deseti put da je trejdovan, čime je postao igrač koji drži rekord po broju puta koliko je na ovaj način menjao klub.

Ova luda jesen tako je izbacila Arizu u prvi plan ispred dosadašnjih rekordera Krisa Getlinga i Dejla Elisa (osam puta je trejdovan), Bilija Ovensa, Dena Dikaa, Džima Džeksona, Džoa Smita, Luka Ridnaura, Markusa Kembija, Otisa Torpa, Sema Kasela i Šabaza Najpira koji su po sedam put bili deo razmena igrača.

Ariza je tokom karijere u NBA ligi koja traje od 2004. godine igrao za Njujork, Orlando, LA Lejkerse, Hjuston, Nju Orleans, Vašington, Hjuston, Finiks, Vašington, Sakramento, Portland, a sada će igrati za Oklahomu.

Pročitajte još: Ariza će biti mentor i jednom igraču iz Srbije

Bio je šampion NBA lige 2010. godine dok je branio boje Los Anđeles Lejkersa. Odigrao je 1.064 mečeva u ligaškog delu, 102 utakmice u NBA plej-ofu uz prosek od 10.5 poena, 4.8 skokova i 2.2 asistencije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike