Crveno-beli došli u Istanbul, čeka ih težak zadatak: Nisu opasni samo Larkin i Micić

25.01.2021

15:38 >> 18:05

0

Autor: M. R.

Očekivanja iz tabora Crvene zvezde pred duel sa Anadolu Efesom koji je na programu u utorak od 17.00

Crveno-beli došli u Istanbul, čeka ih težak zadatak: Nisu opasni samo Larkin i Micić
Copyright MN Press

Crvena zvezda je upala u žestok ritam i neće skoro iz njega izaći. U petak su crveno-beli igrali protiv Barselone, dva dana kasnije su imali derbi ABA lige sa Mornarom, a već sutra ih čeka meč sa Efesom u Istanbulu. Utakmica 22. kola Evrolige igra se od 17.00.

Posle dva teška duela protiv Barselone i Mornara, očekuje nas još jedan veliki izazov protiv Anadolu Efesa. To je ekipa koja ima kontinuitet, veliki kvalitet i ambicije – rekao je u najavi meča trener Crvene zvezde Dejan Radonjić. – Spremićemo se najbolje što možemo u datim okolnostima za zahtevan meč, u kome će nam biti potrebna velika energija i dobra koncentracija. Moramo da odigramo dobro, ne samo na bekovima Larkinu i Miciću koji predvode taj tim, već i protiv Simona, Boboe, Andersona, Danstona, Plajsa, Singltona… Jasno je kakav kvalitet imaju. Znamo da nas čeka izuzetno težak meč u Istanbulu.

Pročitajte još

Slično razmišljanje kao trener ima i glavna uzdanica crveno-belih Džordan Lojd.

– Teška utakmica je pred nama, imamo malo vremena da se pripremimo za nju, potrošnja je velika, ritam vrlo zahtevan, ali želimo da damo svoj maksimum – naglasio je Lojd. – Efes je tim sa izuzetno dubokim rosterom, velika opasnost preti ne samo od Larkina i Micića, već i od svih ostalih igrača koji imaju ogroman kvalitet. Moraćemo da odigramo kao tim, čvrsto, najbolje što možemo.

Ove nedelje se igra dupli program u Evroligi, tako da će crveno-beli već u petak imati novi duel sa Asvelom u Beogradu. Zvezda trenutno ima skor 7-14 na 16. poziciji, dok je Efes osmi sa učinkom 11-10. Prvi mešusobni okršaj ove sezone završen je pobedom kluba iz Istanbula – 75:64.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike