KRAJ: Partizan pao i u Kubanju

27.01.2021

16:17 >> 18:28

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli pretrpeli drugi poraz u Top 16 fazi Evrokupa

KRAJ: Partizan pao i u Kubanju
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana imali su sedam dana da se pripreme za jedan od najvažnijih mečeva u dosadašnjem delu sezone, ali im ni to nije pomoglo da dođu do pobede.

Posle bolnog poraza u Francuskoj, crno-belima je odložen meč ABA lige s FMP, tako da su u miru mogli da se spreme za duel u Kubanju, gde je Lokomotiva slavila 74:67 i ostala u borbi za mesto u četvrtfinalu Evrokupa.

Pročitajte još

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ – KRAJ

Zagorac je pogodio trojku od tablu, a Kamings poenima sa poludistance na isteku napada stavlja tačku na meč. Lokomotiva je na kraju slavila 74:67.

38′ – LOKOMOTIVA BLIŽA POBEDI

Promašen napad na minus pet Partizana odmah je trojkom kaznio Kuzminskas. Veličković je promašio sa poludistance, a Hervi na drugoj strani poentirao pod košem i ekspresno vratio Lokomotivi dvocifreni plus – 72:62, 37. minut. Crno-beli ni posle tajm auta Filipovskog nisu uspeli da postignu poene, ali su napad prokockali i domaći košarkaši. U poslednja dva minuta ulazi se sa vođstvom Lokomotive 72:62.

36′ – PARTIZAN SE TROJKAMA VRAĆA

Veličković je vezao dve trojke, potom je i Jaramaz ubacio jednu, i crno-beli su brzo prepolovili zaostatak – 67:62, 36. minut.

34′ – TEŠKA SITUACIJA ZA PARTIZAN

Posle više od tri minuta igre, prve poene za crno-bele u četvrtoj deonici postiže Jaramaz, a potom i Zagorac sa dva ubačena bacanja održava crno-bele na jednocifrenom minusu, ali Kuzminsas postiže trojku i donosi, dosad, najvećih plus 12. domaćinu – 65:53. Veličković vraća trojku.

32′ – SERIJA LOKOMOTIVE

Kamings na trojku iz finiša treće, nadovezuje dva poena na otvaranju četvrte četvrtine, Lokomotiva vodi 56:49 u 31. minutu. Janković je promašio zicer, Trifunović trojku, pa domaći poenima Kalinova povećavaju seriju na 11:0 i vraćaju se na dvocifreni plus – 60:49 u 32. minutu.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Malo su samo crno-beli posustali u završna dva minuta treće deonice i Lokomotiva je odmah vratila prednost trojkom Kalnietisa. Na sreću Partizana, domaći su propustili priliku da povećaju plus posle toga, pa je Perkins poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem poravnao rezultat 49:49. Potpuno bez potrebe, daleko od lopte, Zagorac je ušao u kontakt sa Kuzminskasom koji su arbitri okarakterisali kao nesportsku ličnu grešku iz koje su domaći postigli pet poena i u četvrtu deonicu ulaze sa plus pet – 54:49.

28′ – PREOKRET

Kamings je poenima iz prodora zaustavio nalet crno-belih, kojima minimalnu prednost košem u reketu čuva Janković – 46:45, 28. minut.

26′ – PARTIZAN ISTOPIO MINUS

Poenima Pejdža i Jankovića Partizan vodi 44:43 na ulasku u 27. minut.

23′ – DOBAR START PARTIZANA

Dobro su crno-beli otvorili drugo poluvreme. Posle Mozlija poentirali su Janković i Pejdž (dve trojke). Između poena Jankovića i trojki Pejdža, šut van linije 6.75 pogodio je Iljnicki. Na ulasku u 24. minut rezultat je nerešen – 40:40.

21′ – POČELA TREĆA ČETVRTINA

Poenima Mozlija otvoren je treći period. Crno-beli su na minus pet – 37:32. Centar Partizana ubrzo pravi četvrtu ličnu grešku.

20′ – POLUVREME

Crno-beli su odigrali nešto bolje završnicu druge deonice, poenima Jaramaza (dva bacanja) i Pejdža (flouter) su uspeli da priđu na jednocifren minus pred start treće deonice – 37:30.

18′ – DOMAĆI ČUVAJU PREDNOST

Dangubić je pogodio veoma važnu trojku za crno-bele, ali Kalnietis uzvraća sa iste udaljenosti već u narednom napadu – 37:26, 18. minut.

16′ – RUSI NA DVOCIFRENOM PLUSU

Propuštaju crno-beli priliku da uhvate rezultatski priključak, na minus osam su izgubili dve lopte (faul u napadu, pa kaženje aut linije), pa domaći na ulasku u 17. minut, poemima uz faul Kroforda i pogođenim dodatnim bacanjem odlazi na plus 11 – 34:23.

14′ – LOKOMOTIVA IDE NA PLUS OSAM

Partizan je za tri minuta druge deonice postigao samo dva poena, pa Lokomotiva koševima Kroforda i Linča sa poludistance odlazi na, dosad, najvećih plus osam – 27:19, 14. minut.

12′ – SPOR POČETAK PARTIZANA U DRUGOJ DEONICI

Lokomotiva nije iskoristila nešto sporiji ulazak crno-belih u drugu četvrtinu. Na isteku 12. minuta igre Lokosi vode 23:19.

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Lokomotiva nije kaznila Partizanov poenterski post od četiri minuta da poveća prednost, pa je trojkom Zagorca na ulasku u poslednjih 60 sekundi prve deonice klub iz Humske prišao na poen zaostatka – 18:17. Na kraju prve deonice domaći vode 19:17.

7′ – LOKOMOTIVA UZVRAĆA

Košarkaši Partizana su propustili priliku da realizuju napad na plus tri i odmah su za propuštenu priliku kažnjeni mini serijom domaćih 5:0. Lokomotiva na isteku 7. minuta vodi 16:14.

5′ – PARTIZAN PREUZEO VOĐSTVO

Sjajno je kapiten Partizana otvorio meč, postigao je sedam poena u prvih nešto više od četiri minuta igre.  Na polovini prve deonice, posle polovičnog učinka Mozlija s linije penala, crno-beli vode 14:11.

3′ – IZJEDNAČEN POČETAK

Kalnietis sa četiri vezana, pa Kraford sa pet poena pokušali su već na startu da odlepe domaće, ali su Veličković (četiri poena) i Mozli odbili taj nalet, a crno-beli posle koša Jaramaza stižu i do prve prednosti na meču – 10:9, 3. minut.

1′ – POČEO MEČ

Crno-beli, koji večeras neće moći da računaju na pomoć Rašona Tomasa, meč počinju u petorci Jaramaz, Pejdž, Dangubić, Veličković i Mozli. Kalnietis pogađa prvi šut na meču, Partizan poravnava rezultat poenima Jaramaza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike