Milojević predstavljen u Podgorici, otkriveni detalji ugovora koji ima jednu specijalnu klauzulu

28.01.2021

18:30 >> 18:38

0

Autor: Adam Štulić

Znate svi da je moj cilj da odem u SAD i hvala Budućnosti što mi daje tu mogućnost

Milojević predstavljen u Podgorici, otkriveni detalji ugovora koji ima jednu specijalnu klauzulu
Copyright MN Press

Srpski trener Dejan Milojević predstavljen je kao novi trener Budućnosti. Doskorašnji strateg Mege na klupi podgoričkog kluba zameniće Petra Mijovića, a prilikom preuzimanja dužnosti otkrio je da je nekoliko puta u poslednjim sezonama bio u kontaktu sa “đetićima”.

– Sada su se ciljevi poklopili, imam želju da pokažem da pored rezultata, koji su obaveza, može da se lansira i neki mladi igrač – poručio je Milojević, dodavši da mu se sviđa ekipa koju ima na raspolaganju.

– Ekipa je sastavljena od nekih igrača s kojima sam sarađivao, ostali su prilično kvalitetni. Meni kao treneru je tim izazovan i mimo posla – Podgorica je moj drugi grad, imam ovde mnogo prijatelja i uvek sam se rado vraćao. Daću sve, za šta će to biti dovoljno – videćemo.

Milojević je rekao i zbog čega je odlučio da u ovom trenutku prihvati poziv Budućnosti.

– Ja sam u Megi, šta god ljudi mislili, imao mnogo lep posao i zanimljivu ekipu. Tako je i ovde – da mi ekipa nije zanimljiva, ne bih došao. Srećan sam čovek kada mogu da biram, sada sam izabrao Budućnost i siguran sam da je odluka dobra – rekao je Milojević i otkrio da u ugovoru ima klauzulu koja mu je bila veoma važna.

– Znate svi da je moj cilj da odem u SAD i hvala Budućnosti što mi daje tu mogućnost. To, naravno, neće umanjiti ni za promil moju posvećenost i moja glava nije u NBA ligi, ali otvoreno je da to može da se desi i Budućnost i predednik su tu bili veoma korektni.

Nije Milojević želeo u ovom trenutku da priča o kadrovskim promenama unutar ekipe, otkrivši da će jedno novo-staro lice biti u stručnom štabu.

– Videćemo narednih dana. Da vidim ekipu, da se upoznam. Jedno je kada gledaš sa strane, drugo je kada si unutra. Naredni dani će dati odgovor. Sa mnom je stigao Srđan Flajs, već je tu bio u stručnom štabu mog kuma Aleksandra Džikića, koji je ovde napravio veliki uspeh.

O ambicijama…

Pročitajte još

– Plasman u plej-of je cilj, pod jedan. Kada se uđe u plej-of, onda je sve moguće i svi imaju šansu. Moramo i da damo šansu mladim igračima, da ih bude što više – kazao je Dejan Milojević, kojem je dobrodošlicu poželeo prvi čovek Podgoričana Dragan Bokan.

– Deset godina sam na čelu kluba i prvi put predstavljam trenera koji je bio istaknuti član generacija KK Budućnost koje su pravile velike rezultate. Milojević nam je pravio velike probleme kao trener, jednom nas je i “koštao” borbe za titulu u ABA ligi kada nas je Mega eliminisala u polufinalu. Ponosan sam na to da smo posle tri ili četiri poziva s moje strane u poslednjih pet ili šest godina uspeli da ga angažujemo – kazao je Bokan i poželeo novom treneru sreću i da zajeno slave nove titule.

– Nastavljamo s njim bez ikakvog imperativa kada je u pitanju osvajanje ABA lige, čekaćemo naš trenutak i ove godine iz drugog plana. Milojević je potpisao na dve i po godine i ima klauzulu da može da ode nakon svake takmičarske sezone isključivo ako obezbedi dobre uslove u NBA ligi. Razvoj mladih igrača je jedan od ciljeva. Želimo da im dajemo šansu – kazao je Bokan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike