Kokoškov: Psihološki težak meč, lepo je pobedom završiti karantin

30.11.2020

19:21 >> 19:30

0

Autor: N. St.

Selektor Srbije analizirao meč sa Finskom

Kokoškov: Psihološki težak meč, lepo je pobedom završiti karantin
Copyright Promo/FIBA

Za razliku od meča sa Švajcarskom selektor Srbije Igor Kokškov je imao mnogo više razloga za zadovoljstvo posle druge utakmice. Njegovi izabranici su savladali Finsku (75:66).

Pre svega je čestitao ekipi.

– Moram da im čestitam na svemu što su uradili, što su došli u ovaj „mehur“ da bi igrali za nacionalni tim. Ostvarili smo veliku pobedu u meču koji je bio psihološki veoma težak. Finska ima sjajan košarkaški program, organizovani su, vole da igraju za reprezentaciju i nije lako dobiti ih dva puta na njihovom terenu – počeo je Kokoškov.

Pročitajte još: “Orlovi” ponovo na pravom putu: Finska pala i drugi put

Nastavio je analizu meča.

– Defanzivno smo pratili plan igre, bili smo agresivni, nismo im dozvoljavali protok lopte. Ofanzivno smo stvarali pritisak, imali dosta slobodnih bacanja (35). Promašili smo 14 što govori o tome koliko je mentalno bilo teško. Završiti ovakav košarkaški karantin pobedom je dobra stvar.

Pročitajte još: Anđušić: Ponosan sam na ove momke, uvek ću biti tu za Srbiju

Ponovio je da je odbrana prelomila.

– Odlično smo započeli meč, odbrana je bila ključ. Sa druge strane smo u napadu bili dovoljno efikasni. Ovaj tim se ne poznaje dovoljno dobro, imamo neke nove igrače u odnosu na prošli „prozor“, treba naučiti akcije, sistem, uigrati se. Ovi momci su imali želju, posvećenost i dali su sve. Pogledajte recimo odnos izgubljenih lopti (14) i asistencija (17), to je pokazatelj toga o čemu pričam. Na kraju, moram da čestitam Finskoj na odličnom meču, sjajno su nas „čitali“, znali su kakve napade ćemo da igramo i još jednom, čestitam im na tome – zaključio je Kokoškov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike