Golemac: Moramo da ostanemo na zemlji, bez euforije

30.01.2021

22:21 >> 22:27

0

Autor: M. R.

Utisci iz tabora Cedevita Olimpije posle pobede protiv Partizana

Golemac: Moramo da ostanemo na zemlji, bez euforije
Copyright ABA/KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Košarkaši Cedevite Olimpije u januaru u ABA ligi ne znaju za poraz. Pobeda protiv Partizana bila je za ekipu Jurice Golemca peta u 2021. godini na regionalnom frontu. Sada imaju skor 12-3 i veoma su blizu vrha tabele.

Pročitajte još

Bila je ovo fizički teška utakmica za nas. Znali smo da je rival jak i da ima dobar skok u napadu. Mi smo odigrali pametno. U napadu smo žurili ponekad, posebno u prvom poluvremenu, kada je trebalo da prelomimo meč – rekao je Golemac. – Na kraju je pobeda zaslužena, čestitam momcima i idemo dalje. Naši teški treninzi moraju da se isplate. Ne smemo da letimo, moramo da gledamo napred, a ne prema gore. Bez euforija i depresije, moramo da budemo čvrsto na zemlji. Igrači su pronašli ulogu u timu, rade jedni za druge. Čak i oni koji nemaju veliki učinak, pomažu timu. 

Jaka Blažič je i večeras imao jednu neverovatnu predstavu. Bio je najbolji kad je bilo najpotrebnije, a meč je završio sa 28 poena.

Odbrana je bila ključ naše pobede – rekao je Blažič. – Mislim da smo mogli bolje u defanzivi da odigramo u prvom poluvremenu. Primili smo ukupno samo 65 poena, od kojih su neki bili ubačeni kada je meč rešen. Srećan sam zbog pobede, protiv Partizana nije lako igrati. Imaju ime, iako nisu u najboljem ritmu ove sezone, muče se. Bila je to teška utakmica za nas. Važna pobeda nas je odvela na vrh ABA lihe. Do pauze imamo još dve utakmice. Moramo što pre da zaboravimo ovaj trijumf, da se oporavimo i uđemo sto odsto spremni u meč sa Buržom u Evrokupu. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike