"Presudila je klasa, Mornar je pravljen da osvoji ABA ligu"

30.01.2021

23:28 >> 23:30

0

Autor: M. R.

Utisci trenera posle utakmice u Baru

"Presudila je klasa, Mornar je pravljen da osvoji ABA ligu"
Copyright Promo/ ABA liga/ Mornar/ MEDIA Pro

Nije bilo prvog trenera Mihaila Pavićevića na klupi Mornara, zbog kazne koje je dobio zbog nepoštovanja sudija u duelu sa Crvenom zvezdom, ali to nije sputalo njegov tim da dođe do pobede protiv Borca u 17. kolu ABA lige – 86:72.

Pročitajte još

Ekipu je sa klupe vodio njegov pomoćnik Zoran Peruničić, a na terenu je najbolji bio Nemanja Gordić.

– Pre svega čestitam ekipi Borca na fer igri i lepoj utakmici – rekao je Peruničić. – Oni su naši veliki sportski prijatelji. Od srca im želim da izbore opstanak. U odsustvu Mihaila Pavićevića, našeg glavnog trenera, koji je napravio plan igre, od nas se očekivalo da to sprovedemo u delo i, eto, rezultat je došao. Zahvaljujem svima, celom stručnom štabu. Imali smo problema u prvom poluvremenu, primili smo dosta koševa, naročito od Džonsa koji nam je zadavao glavobolju, ali napadački smo funkcionisali veoma dobro. Oni su zatvarali reket tako da nismo mogli mnogo lakih koševa da damo, iako smo nekad i bespotrebno to forsirali. Svaki šut spolja je bio otvoren, dosta smo šutirali  za tri poena i pogodili skoro 40 odsto. Ne volim da izdvajam igrače, ali Gordić je imao odličnu partiju i dirigovao je ekipom, Jeremić je imao sjajno šutersko veče, ali celokupan tim je dao svoj doprinos. Bila je ovo lepa pobeda posle ona tri neugodna poraza.

Pročitajte još

Trener Borca Marko Marinović je pohvalio protivnički tim…

– Pokušavali smo da budemo konkurentni koliko smo mogli. Klasa je presudila, Mornar ima izuzetnu ekipu, pravljenu da osvoji prvenstvo. U pojedinim momentima izgledali smo dobro, u pojedinim to je izgledalo malo bez koncentracije. U suštini mogu da budem zadovoljan reakcijom posle utakmice sa Cibonom koja nas je, iskreno, poremetila, jer je bio težak poraz u jednoj ružnoj utakmici. Digli smo se i idemo dalje da se pripremamo za nastavak sezone. Predstoji nam grčevita borba za opstanak. Hteo bih da zahvalim Mornaru na gostoprimstvu i da im poželim svu sreću i zdravlje u daljem toku sezone – zaključio je Marinović.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike