"Vizu za EP imamo, ali svakako želimo pobedu"

01.02.2021

13:40 >> 13:36

0

Autor: M. R.

Košarkašice Srbije počele pripreme za poslednji meč kvalifikacija

"Vizu za EP imamo, ali svakako želimo pobedu"
Copyright MN Press

Srbija će igrati na Evropskom prvenstvu za košarkašice koje će se održati ove godine u Španiji i Francuskoj. To je poznato od ranije…

Ali, pred izabranicama Marine Maljković ostala je još jedna prepreka na tom putu. U pitanju je meč sa reprezentacijom Litvanije koji nema rezultatski značaj, a igra se u “balonu” u Istanbulu u subotu od 16.00. Naša selekcija se danas okupila u “Kraun Plazi” i počela pripreme za tu utakmicu.

Pročitajte još

Srbija je u dosadašnjem toku ostvarila dve pobede protiv Turske i jednu protiv Litvanije, što je bilo dovoljno da obezbedi vizu za EP.

To što smo se već plasirale na Evropsko prvenstvo ne znači da ne želimo da pobedimo svaku utakmicu – iznela je svoj moto Marina Maljković. – Protiv Litvanki u prvom duelu u novembru nije bilo sve sjajno i ne možemo da se pohvalimo da smo odigrale neki preterano dobar meč. Pokušaćemo da odigramo bolje od toga. Isto tako očekujem da mi mlade igračice pokažu da su zaslužile poziv i da mogu da budu deo ovog seniorskog tima.

Maljkovićeva je ovoga puta okupila u „Kraun Plazi“ sledeće igračice: Ivon Anderson, Jelenu Bruks, Dajanu Butuliju, Anu Dabović, Nevenu Jovanović, Tinu Krajišnik, Saru Krnjić, Nikolinu Milić, Jovanu Nogić, Draganu Stanković, Teodoru Turudić, Aleksandru Crvendakić i Sašu Čađo, a njima će se posle večerašnjeg treninga priključiti još nekoliko košarkašica iz mlađe grupe koje su prethodnog vikenda trenirale u Vizuri.

Uvek se radujemo okupljanju, zato što uvek ima mnogo pozitivne energije i veoma smo srećne što se posle nekog dužeg vremenskog perioda ponovo vidimo – rekla je Saša Čađo. – Kao i svaki put, protiv Litvanije ćemo ići da pružimo što bolju partiju, da se spremimo i da pobedimo, jer bi bilo lepo da ovaj ciklus završimo pobedom.

Naše devojke su ostvarile i trijumf protiv Albanije, ali se ta selekcija naknadno povukla iz kvalifikacija.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kss.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike