"Vizu za EP imamo, ali svakako želimo pobedu"

01.02.2021 | 13:40 >> 13:36

Autor: M. R.

Košarkašice Srbije počele pripreme za poslednji meč kvalifikacija

Copyright MN Press

Srbija će igrati na Evropskom prvenstvu za košarkašice koje će se održati ove godine u Španiji i Francuskoj. To je poznato od ranije…

Ali, pred izabranicama Marine Maljković ostala je još jedna prepreka na tom putu. U pitanju je meč sa reprezentacijom Litvanije koji nema rezultatski značaj, a igra se u “balonu” u Istanbulu u subotu od 16.00. Naša selekcija se danas okupila u “Kraun Plazi” i počela pripreme za tu utakmicu.

Pročitajte još

Srbija je u dosadašnjem toku ostvarila dve pobede protiv Turske i jednu protiv Litvanije, što je bilo dovoljno da obezbedi vizu za EP.

To što smo se već plasirale na Evropsko prvenstvo ne znači da ne želimo da pobedimo svaku utakmicu – iznela je svoj moto Marina Maljković. – Protiv Litvanki u prvom duelu u novembru nije bilo sve sjajno i ne možemo da se pohvalimo da smo odigrale neki preterano dobar meč. Pokušaćemo da odigramo bolje od toga. Isto tako očekujem da mi mlade igračice pokažu da su zaslužile poziv i da mogu da budu deo ovog seniorskog tima.

Maljkovićeva je ovoga puta okupila u „Kraun Plazi“ sledeće igračice: Ivon Anderson, Jelenu Bruks, Dajanu Butuliju, Anu Dabović, Nevenu Jovanović, Tinu Krajišnik, Saru Krnjić, Nikolinu Milić, Jovanu Nogić, Draganu Stanković, Teodoru Turudić, Aleksandru Crvendakić i Sašu Čađo, a njima će se posle večerašnjeg treninga priključiti još nekoliko košarkašica iz mlađe grupe koje su prethodnog vikenda trenirale u Vizuri.

Uvek se radujemo okupljanju, zato što uvek ima mnogo pozitivne energije i veoma smo srećne što se posle nekog dužeg vremenskog perioda ponovo vidimo – rekla je Saša Čađo. – Kao i svaki put, protiv Litvanije ćemo ići da pružimo što bolju partiju, da se spremimo i da pobedimo, jer bi bilo lepo da ovaj ciklus završimo pobedom.

Naše devojke su ostvarile i trijumf protiv Albanije, ali se ta selekcija naknadno povukla iz kvalifikacija.

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: kss.rs