Mega slavi Smita, Pavićević se pozvao na slobodu govora, pa zaćutao

07.02.2021

14:10

0

Autor: D. B.

Mnogo bure za vreme i posle utakmice Mege i Mornara

Mega slavi Smita, Pavićević se pozvao na slobodu govora, pa zaćutao
Copyright MN Press

Kakva utakmica, kakav preokret, kakva pobeda Mege! Kakva bura posle meča!

Junak velikog trijumfa tima iz Beograda bio je bek iz SAD Dejšon Skuči Smit koji uspeo da kazni promašaj Gabrijela sa linije slobodnih bacanja i da za šest sekundi istrči od koša do koša, položi loptu u obruč i donese veliki trijumf.

Na kraju: Mega – Mornar 90:89 (25:24, 14:27, 22:16, 29:22).

Mornar je vođstvo preuzeo sredinim druge četvrtine koje je bilo tako ljubomorno čuvano sve do samog finiša. A ono je bilo veliko – “pelo” se i do 15 poena. Posebno su igrači Mornara bili sjajni u šutu za tri poena.

Ali, igrači Mege se nisu predavali. Naprotiv.

– Znali smo protiv koga igramo. Napravili su respektabilan tim, imaju odlična rezultate, a pojačali su se, tokom sezone, izuzetnim igračima kao što su Grodić i Hamliton. Nisu nas, niti mogu, da nas iznenade igrom. Gaje napadački stil košarke, sa dosta šuteva za tri i to se pokazalo kao veliki problem pogotovo u prvom poluvremenu. Bukvalno svaki pad koncentracije su kažnjavali. Ostali smo “živi” i na minus deset i u drugom poluvremenu promenili smo svoj karakter i pristup prema odbrani. Svih 20 minuta smo verovali u preokret. Držali smo aktivan priključak koja nam je dao nadu da možemo da pobedimo u neizvesnoj završnici. Čestitam im na rezultatima i želim im još uspeha – objasnio je oporavljeni trener Vlada Jovanović koga nije bilo u timu 15 dana.

MN Press

A sa druge strane tišina. Trener Mornara Mihajlo Pavićević bio je vidno ljut kada se pojavio na konferenciji za medije. O tome kako je njegovo viđenje utakmice nismo čuli reč, ali je sve bilo jasno.

– Evropski zakon o ljudskim pravima mi garantije slobodu govora, a to mi oduzeto Pravilnikom ABA lige. Da ne bih pravio trošak ni sebi ni klubu, moji odgovori su ovakvi…

Pročitajte još

I onda je usledilo ćutanje. Gledao je Pavićević u direktno u kameru kojom je prenošen pres, odsedeo nekoliko desetina sekundi, a posle konstatacije da nema pitanja ustao je od stola i otišao.

Pavićević i Mornar su nedavno kažnjeni zbog komentarisanja suđenja na meču protiv Crvene zvezde.

Mega: Mišković 1, Smit 11, Petrušev 19 (8 sk), Kljajević, Momirov 3, Simonović 23 (7 sk), Jovičić, Cerovina, Matković 8, Kazalon 14, Langović.
Mornar: Gabrijel 4, Nidam 22, Jeremić 28 (8-7 za tri), Gordić 13, Šehović 3, Smit 4, Lazić 3, Vujošević, Hamilton 10, Vranješ 2, Bjelica, Luković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike