Startuje istorijski turnir za košarkaše u kolicima u Bojniku

11.02.2021

14:26 >> 14:27

0

Autor: Milan Nastić

Učešće prijavili Srbija, Bugarska i Crna Gora

Startuje istorijski turnir za košarkaše u kolicima u Bojniku
Copyright Promo/Privatna arhiva

Posle uspešne provere kandidata za reprezentaciju Srbije u Banatskom Karlovcu 6. februara, na red je došao i prvi turnir reprezentacija na tlu Srbije od osnivanja Saveza košarkaša u kolicima Srbije daleke 2004. godine.

Bojnik, mala opština na jugu Srbije, će biti domaćin 13. februara od 12.00 sati ovog istorijskog događaja na kojem će, pored reprezentacije Srbije, nastupiti selekcije Bugarske i Crne Gore.

Na spisku se nalazi šest igrača, osvajača srebrne medalje na poslednjem Evropskom prvenstvu C divizije. Zbog bolesti izostaju Goran Vezmar Dunav 2016 Apatin i Vilijam Maksimović Soko Beograd dok Elvis Fakić, Boban Stanković, Željko Likić, Miljan Grujić i Avdija Destani, zbog obaveza u svojim inostranim klubovima nisu mogli da se odazovu pozivu.

– Izuzetno mi je drago što ću ponovo biti sa svojim momcima na ovom jedinstvenom sportskom događaju u okolnostomi u kojima se ceo svet nalazi. Nas čeka Evropsko prvenstvo u Grčkoj u drugoj polovini godine i svaka utakmica je odličan test za mlade igrače koji konkurišu za nacionalni tim – istakao je selektor Slobodan Banjac.

Željko Ćirković, kapiten reprezentacije dodaje da želi da bude deo istorije.

– Zbog povrede sam propustio utakmicu u Beloj Palanci koja je bila prvi nastup naše reprezentacije na tlu Srbije. Ovoga puta želim da budem deo istorije koju stvaramo nekoliko godina unazad , da kao kapiten pomognem mlađim igračima i ujedno da im pokažem kako se postaje reprezentativac – kazao je Ćirković.

Pročitajte još

Vladimir Kuzmanović, predsednik SKKS  zahvalio se Bojniku što će biti domaćin ovog takmičenja.

– Hvala Bojniku, opštini i sportskom savezu kao i svima koji će učestvovati u ovom divnom događaju. Iako neće biti publike, gledaoci će moći da prate sve tri utakmice uživo, na South Media Youtube kanalu i, kao i uvek, verujem da će uživati u igri naših momaka“

Turnir počinje utakmicom između Crne Gore i Srbije u 12 časova posle čega sledi svečano otvaranje. Nastavlja se utakmicom Crne Gore i Bugarske da bi poslednja utakmica bila okršaj učesnika poslednje Evropskom prvenstva C divizije, na kojem nisu bili u prilici da se sastanu.

Selektor, ujedno i reprezentativac Srbije, Slobodan Banjac, pozvao je sledeće igrače: Željka Ćirkovića, Draženka Mitrovića i Bojana Cvijanovića (Singidunum), Zorana Jeremića (Soko Beograd), Filipa Jovanovića (Tigar Paraćin), Aleksandra Jovanovića i Dragana Sikimu i Predraga Šarenca (Bijeljina), Nemanju Vukašinovića i Lazara Makulovića (Despot Beograd) i Aleksandra Dinića (Nais).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike