"Došli smo veoma motivisani, ali nismo bili na našem nivou"

11.02.2021

16:23 >> 16:24

0

Autor: M. R.

Utisci iz tabora Mladosti posle poraza od Mege

"Došli smo veoma motivisani, ali nismo bili na našem nivou"
Copyright MN Press

Mladost je danas upisala debitantski nastup u Kupu Radivoja Koraća. Ekipa iz Zemuna je poražena u četvrtfinalu od Mege – 93:69, ali je u nekim delovima meča uspela da se nosi sa favoritom iz ABA lige. Trener Dragan Jakovljević je izneo utiske o meču, ali je pre svega istakao zadovoljstvo što je Novi Sad domaćin turnira.

Pročitajte još

– Drago mi je što se Vojvodina dobrim igrama vratila u vrh domaće lige, zato što je Novi Sad dao mnogo dobrih igrača. I Stojaković je ovde počeo, pa otišao u Zvezdu, Tarlać, Bodiroga, Rebrača, Bolić, Tepić… Mnogo imena je dao Novi Sad.

Okrenuo se potom Jakovljević samom meču:

– Mi smo potpuno novi na ovom takmičenju, došli smo kao prvi u KLS, sa mnogo motiva. Nismo bili na našem nivou, probali smo da iznenadimo protivnika sa početnom postavom. Pratio nas je početak 8:0, morali smo da stižemo… Pokazalo se da smo daleko od nekog nivoa, pre svega pod košem. Matković, Simonović i Petrušev su zajedno dali 52 poena. Završili smo utakmicu sa 15 skokova manje. Igrali smo sa timom koji je u ABA ligi iza Crvene zvezde, u igri su za plej-of. Predvodi ih trener Jovanović, veoma su mladi, selektirani su i talentovani, pred njima su velike karijere. Na nama je da se ispravimo na narednim utakmicama. Naši navijači nisu navikli da igramo ovako bez agresivnosti i čvrstine.

Košarkaš Mladosti Marko Milenković takođe nije bio zadovoljan partijom njegovog tima.

– Mislim da danas nismo bili na našem nivou, na kome znamo da budemo. Loš početak i otvaranje utakmice 8:0, što je nedopustivo. Kasnije smo se vratili, promenili smo neštou odbrani, stigli do šest poena razlike (56:50), ali nismo uspeli da prelomimo. Nažalost izgubili smo, ali bih želeo da čestitam i mojim momcima i ekipi Mege – zaključio je Milenković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike