KRAJ: Partizan se revanširao Borcu

11.02.2021

17:30 >> 20:06

0

Autor: N. St.

Crno-beli igraju slavili protiv tima iz Čačka

KRAJ: Partizan se revanširao Borcu
Copyright MN Press

Dva puta je u dva dosadašnja okršaja u ABA ligi Borac iz Čačka naneo poraze Partizanu. Priliku da im se revanširaju imali su u Kupu Radivoja Koraća. Iskoristili su je

U trećem četvrtfinalnom okršaju završnog takmičenja u Novom Sadu crno-beli su uspeli da savladaju tim Marka Marinovića.

Imao je Partizan dobijen meč u nekoliko navrata, ali su na kraju strepeli. Perkins je serijom grešaka i nesportskim faulom “pogurao” Čačane, ali je u poslednjem napadu uspeo da se iskupi, da pogodi sa poludistance i odvede svoj tim u polufinale.

Najefikasniji kod pobednika bili su Mika (15, 4sk) i Dangubić (12, 4/5 za tri), na drugoj strani su jedini dvocifreni bili Džouns (14, 7as, 6 izg.l, 5sk) i Miletić (10, 7sk).

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – DRAMA I KRAJ

Todorović pravi bespotreban faul blizu linije za tri poena u momentima kada je napad Partizana isticao. Marinović je besan na klupi. Jaramaz daje oba slobodna bacanja (74:66). Borac traži minut odmora. Mika je mogao da stavi tačku, nije pogodio, Sanadze je bio siguran sa penala (74:68). Perkins gubi loptu na centru, napad je za Čačane. Perkins zatim pravi faul u reketu, vuče za dres Todorovića. Sudije su odlučile da pogledaju snimak i ustanovili su da nije imao nameru da dira loptu – nesportska lična. Dao je oba penala. Novaković dobija loptu i donosi dramu u “Spens” (74:72). Problemi sa satom za merenje napada, arbitri su pogledali to, Filipovski je tražio tajm-aut. Greška odbrane Borca, Perkins ostaje sam poentira i iskupljuje se za greške – 76:72.

38′ – BORAC PROPUŠTA ŠANSU

Džouns daje oba slobodna bacanja. Peta lična Miletića na nešto više od tri minuta pre kraja. Nerandžić ne uspeva dodatno da smanji zaostatak. Jaramaz je bio primoran da šutira za tri sa oko devet metara, promašio je, Mika je uhvatio loptu, dodao do Pejdža, njegov promašaj je uhvatio Tomas, fauliran je, dao je drugo bacanje (72:66). Sanadze poklanja loptu Jaramazu.

36′ – BORAC UZVRAĆA

Filipovski je reagovao tajm-autom, Tomas je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja. Mika kasni sa blokadom, priznaju se poeni Novakovića (69:62). Ista situacija na drugoj strani, silazna putanja posle polaganja Jaramaza i pokušaja blokade Miletića. Tornton se zaigrao u reketu, izgubio loptu, ali Tomas to nije kasnio sa poludistance, da bi Miletić ispravio promašaj Džounsa i vratio svoj tim u igru (71:64).

34′ – DANGUBIĆ IMA ODGOVOR

Tornton daje nadu svom timu trojkom, Dangubić vraća istom merom. Tomas faulira Miletića koji je polovičan sa penala, da bi Perkins zatim promašio trojku pa fualirao Džounsa koji je siguran sa penala (68:58).

32′ – SJAJNA BLOKADA PEJDŽA

Mozli pravi faul u pokušaju da izblokira Miletića. Centar Borca je polovičan sa penala. Tomas promašuje, Perkins faulom sprečava kontru protivnika koji ne koristi napad. Jaramaz pogađa trojku (65:52). Čarapić fenomenalnom blokadom sprečava zakucavanje Čarapića.

30′ – MOZLI ZAKUCAVA

Pejdž daje trojku, ali Borac na to odgovara serijom 5:0 za tajm-aut Filipovskog (60:49). Trener crno-belih je pojašnjavao svojim pulenima da nije gotovo i da moraju da ostanu fokusirani. Mozli je zakucao za kraj treće deonice – 62:49.

28′ – PARTIZAN PRAVI RAZLIKU

Trifunović pogađa trojku, Tomas i Nerandžić “razmenjuju” poene, da bi potom Perkins dao novu trojku, a Miletić “kampovao” u reketu. Velika prednost za crno-bele – 56:42.

25′ – FAULOVI CRNO-BELIH

Jaramaz pravi faul, sudije gledaju snimak i donose odluku da je u pitanje nesportska lična. Džouns je siguran, posle čega Pejdž pravi faul, Sanadze koristi poklon sa penala (48:40).

24′ – DVOCIFRENA PREDNOST CRNO-BELIH

Partizan posle četiri mintua igre u drugom delu ima prvu dvocifrenu prednost (48:36). Problem za Filipovskog je treća lična Mike i to što se Veličković požalio na povredu pa je morao da izađe iz igre.

22′ – DANGUBIĆ ZA TRI

Trojka Dangubića iz “popravnog”, Todorović poentira na drugoj strani, a Nerandžić zakucava u kontri (43:36).

20′ – VODI PARTIZAN

Borac je u problemu, Miletić je zaradio četvrtu ličnu grešku na oko dva minuta pre poluvremena. Veličković daje četiri uzastopna poena, prvo sa penala, pa posle ukradene lopte Mike (40:32). Marinović reaguje novim tajm-autom. Nova greška Borca, Džouns baca loptu na svoju polovinu i poklanja napad crno-belima. Pejdž to ne kažnjava trojkom. Ne pogađa ni Čarapić, a Filipovski traži tajm-aut da nacrta poslednji napad u prvom delu za svoj tim. Jaramaz ne pogađa, Mika u borbi za loptu pravi faul na Nerandžiću. Novaković nije mogao da uputi šut pored sjajne odbrane Partizana. Na poluvremenu crno-beli imaju osam poena prednosti – 40:32.

18′ – UKRADENE LOPTE

Za dva minuta samo dva poena i to Miletića posle ofanzivnog skoka (34:32). Dva odlična poteza i dve ukradene lopte, sa jedne strane Jaramaz, sa druge Tornton.

16′ – TROJKE ČAČANA I ODGOVOR MIKE

Čarapić i Gavrilović pogađaju dve brze trojke i donose izjednačenje (28:28). Perkins je fauliran, pogodio je oba penala, a potom asistirao Miki za novo zakucavanje i njegov 13. poen (32:28). Posle tajm-auta Marinovića Tornton poentira sa poludistance. Tomas hvata promašaj Pejdža, ne pogađa, ali je fauliran. Promašio je oba slobodna bacanja, ali Mika nastavio da pravi velike probleme i iznudio je treću ličnu Miletića. Dao je oba penala (34:30).

MN Press

14′ – MIKA PONOVO ZAKUCAVA

Perkins i Gavrilović “razmenjuju” poene, Filipovski traži tajm-aut (25:22). Nije ni to pomoglo, Tomas je izgubio loptu i poklonio napad rivalu. Nisu Čačani to iskoristili, a Mika to kažnjava zakucavanjem pod faulom i postignutim dodatnim bacanjem (28:22).

12′ – SPOR POČETAK DRUGE ČETVRTINE

Tornton daje prve poene u drugoj deonici. Dangubić promašuje, Sanadze je izblokiran u kontri, Dangubić zatim ne pogađa zakucavanje, ali Pejdž daje trojku u novom napadu (23:18). Sjajna asistencija Sanadzea (23:20).

10′ – PREDNOST ZA CRNO-BELE

Posle prve četvrtine Partizan ima prednost – 20:16.

8′ – TROJKE

Po povratku na parket Jaramaz ne pogađa za tri. Nerandžić uz zvuk sirene daje trojku (15:13). Dangubić uzvraća istom merom. Trifunović faulira Čarapića koji je siguran sa penala (18:15). Pejdž, koji se požalio na povredu pre nekoliko minuta, se vratio u igru. Promašuju za tri i on i Perkins. Dobar napad Čačana, sjajno kretanje lopte i bespotreban faul Dangubića na šutu za tri. Džouns je doa samo jedno od tri bacanja (18:16).

6′ – PRVI TAJM-AUT I JUBILEJ KAPITENA

Trifunović trojkom odgovara na trojku. Nerandžić promašuje, Jaramaz je neprecizan u šutu za tri, Mika je fauliran u borbi za skok. Usledio je prvi tajm-aut na meču (15:10). Inače, večerašnji meč je 500. u dresu Partizana za kapitena Novicu Veličkovića.

5′ – BORAC IMA ODGOVOR

Jaramaz ne pogađa za tri, Džouns pronalazi put do koša, a Mika promašuje ceo obruč (10:7), Džouns greši, a Trifunović ispravlja promašaj Veličkovića  (12:7). Novaković u poslednjim sekundama napada daje trojku preko ruke (12:10).

3′ – MIKA ZAKUCAVA

Mika ponovo poentira, dok prvi koš za Borac daje Čarapić koji pogađa trojku (6:3). Mika nastavlja da rešava lako situacije u reketu. Novaković uzvraća, a Mika postiže svoj osmi poen zakucavanjem (10:5).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Novom Sadu je krenula. Prve poene je dao Mika (2:0). Veličković blokira Džounsa, Jaramaz je fauliran u kontri, dao je oba penala (4:0).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike