Marko Gudurić o povratku u Fener, deset pobeda u nizu, Kokoškovu i Obradoviću...

22.02.2021

18:02 >> 20:10

0

Srpski reprezentativac pričao za TV Fenerbahče o mnogim temama

Marko Gudurić o povratku u Fener, deset pobeda u nizu, Kokoškovu i Obradoviću...
Copyright MN Press

Povratak Marka Gudurića u Istanbul doneo je bolje dane za turski Fenerbahče. Ekipa koju sa klupe vodi Igor Kokoškov je posle slabijeg starta sezone u Evroligi, sada u mnogo boljoj poziciji… Podigli su se do šestog mesta i posle 25. kola imaju skor 15-10. Jedan od najzaslužnijih za znatno kvalitetnija izdanja ekipe je reprezentativac Srbije.

Pročitajte još

Prošlo je oko dva meseca od mog dolaska. Veoma sam srećan, osećam se kao kod kuće i drago mi je što pobeđujemo. Igramo veoma dobro i nadam se da ćemo tako nastaviti – rekao je Gudurić u razgovoru za TV Fenerbahče.

Tokom prethodne sezone Gudurić je bio član Memfisa, a tamo je otišao upravo iz turskog tima.

– Bio je to promenljiv period za mene. Mnogo različitih emocija i trenutaka, ali sve ukupno prelepo iskustvo. Mnogo sam naučio dok sam bio tamo. San svakog igrača je da igra u NBA ligi… Imao sam priliku da vidim kako rade timovi, treneri, kako su pripremljeni, kako funkcionišu fizioterapeuti. Upoznao sam bolje svoje telo i naučio različite stvari o oporavku.

Marko je imao dugačku pauzu pre ovog drugog dolaska u Fenerbahče.

– Tokom leta sam mnogo radio u Srbiji. Poslednju utakmicu sam odigrao u januaru 2020. tako da je bilo teško ući u formu. Zahvalio bih ekipi Mege sa kojom sam trenirao pred dolazak ovde, mnogo su mi pomogli. Tako da sam spreman stigao u Fenerbahče.

Posle lošeg starta, sada sve u Istanbulu deluje mnogo lepše.

– U tom prvom periodu nije sve izgledalo baš dobro, ali znao sam da ovaj tim ima kvalitet. Želeo sam da dođem, budem agresivan, odigram dobro u odbrani… Samo je ekipi nedostajala hemija. Sada se sve to namestilo. Fenerbahče je uvek želeo uspeh u Evroligi, ali posle onakvog starta, niko ovo nije očekivao. Sad smo u zoni plej-ofa, razmatra se i fajnal-for. Nije lako dobiti deset mečeva u Evroligi, a kamoli deset utakmica zaredom. Ovo je pravi uspeh, a ja pokušavam u različitim segmentima da doprinesem.

Marko je pričao i o Igoru Kokoškovu, kao i bivšem treneru Željku Obradoviću.

– Imaju različiti pristup košarci, ali postoje i neke sličnosti. Rade odlično svoj posao, obojica imaju mnogo uspeha. Igor je bio evropski šampion sa reprezentacijom, ima iza sebe 20 godina NBA iskustva. Mislim da je bitno da treneri naprave dobru hemiju sa košarkašima.

Gudurić je vrlo rado posle epizode u Americi vratio u Tursku.

– Mnogo volim ovo mesto. Znao sam da je to prvi izbor, ukoliko se budem vraćao u Evropu. Nedostajali su mi ljudi iz Istanbula, kultura, mentalitet.

Drago mu je što njegov tim nikada ne odustaje.

Pročitajte još

– Naš trener Igor nam svakog dana govori da čak i kada grešimo ili imamo loš dan, ne smemo da prestanemo da se borimo, da ne treba da ostanemo bez energije, već da treba da pružimo maksimum. Zbog takvog karaktera volim ovaj tim. U odbrani sigurno možemo da budemo još bolji.

Pričao je Gudurić i o korona virusu, kao i povratku navijača u hale.

– Ja se ne plašim za sebe, već za porodicu – bake, deke, roditelje… Ovu situaciju moramo da prihvatimo i da poštujemo pravila zaštite. Vrlo teško će se publika ove sezone vratiti u dvorane. Nadam se da će sa njima početi naredna takmičarska godina. Veoma su nam važni, daju nam veliku energiju. Mnogo nam nedostaju, nadam se da ćemo se uskoro videti – zaključio je Gudurić.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike