Radonjićeva analiza: Žalgiris, odbrana, Uskokovićev put, Voldenov povratak, nedostatak plejmejkera

23.02.2021

20:13 >> 20:20

0

Autor: N. St.

Trener Zvezde je imao šta da kaže posle meča u Kaunasu

Radonjićeva analiza: Žalgiris, odbrana, Uskokovićev put, Voldenov povratak, nedostatak plejmejkera
Copyright MN Press

Dala je Crvena zvezda svoj maksimum u ovom trenutku. U skraćenoj rotaciji i svim problemima koje ima je uspela da pruži jak otpor, ali ne i da pobedi Žalgiris u Kaunasu (75:62).

Crveno-beli su platili danak slaboj igri u drugom poluvremenu. Dali su samo 18 poena, od čega četiri u poslednjem kvartalu. Predvodili su ih Lojd i Simonović sa po 16 poena, s tim što je Marko sve poene postigao u prvom poluvremenu.

– Čestitam Žalgirisu na pobedi. U situaciji u kojima se trenutno nalazimo u poslednjih dvadesetak dana, bez nekoliko važnih igrača, smo odigrali solidan meč. Uradili smo neke dobre stvari, napravili i neke greške. U drugom poluvremenu naša ofanziva nije bila dovoljno dobra za igru, neizvesnu završnicu i eventualno neku šansu da se pobedi. Nemam šta da zamerim igračima, znam šta smo uradili u prethodnom periodu. Nadam se da će nam se neki pridružiti uskoro – rekao je Radonjić na početku konferencije.

Usledila su pitanja novinara. Zanimalo ih je da li je u drugih 20 minuta problem bio rotacija ili bolja odbrana domaćina.

Kombinacija jednog i drugog. Oni su igrali dobru defanzivu, nama je nedostajao plejmejker, tu je bio samo mladi Uskoković. Drugi su mu pomogli, ali je bilo jasno da imamo problem. Naravno, oni su igrali dobro u defanzivi.

Kori Volden je otputovao u Kaunas, ali nije bio na parketu. Nije još uvek poznato kada bi mogli i ostali da se pridruže (Noko, Hol, Kolom).

Volden će biti prvi koji će zaigrati. Nadam se da će to biti protiv Baskonije. Što se ostalih tiče, ne mogu precizno da kažem. U narednih sedam do deset dana bi trebalo da se vrate treninzima, pa ćemo videti kada će igrati.

Pohvalio je Aleksu Uskokovića.

To je nešto dobro za nas. Igrao je dobro ne samo danas nego i u prethodnom periodu. Igrali smo i u Kupu i u nekim bitnim utakmicama posle toga. Bio je dobar. Potrebna mu je pomoć u organizaciji igre. Nažalost, trenutno nam nedostaju plejmejkeri. Imao je priliku da igra protiv čvrste odbrane, odličnih defanzivaca i to nije bilo lako za njega. Mislim da je na dobrom putu.

Na kraju su ga pitali i da li bi voleo da se ovaj susret igrao nešto kasnije, a ne danas.

– Pričao sam o tome pred meč sa Zenitom. Nemamo prostora za odlaganje mečeva. Imamo neke duele u ABA ligi koji tek treba da se odigraju. Raspored je zaista gust i moralo je da se igra – zaključio je Radonjić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike