Zvezdin put u Vitoriju: Odlazak u Španiju, utakmica, povratak za Beograd - sve u istom danu

25.02.2021

14:58

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli bez kvarteta stranaca ide na megdan Baskoniji

Zvezdin put u Vitoriju: Odlazak u Španiju, utakmica, povratak za Beograd - sve u istom danu
Copyright MN Press

Nema odmora za košarkaše i stručni štab Crvene zvezde. Veoma zgusnut raspored, koji je postao još teži usled odigravanja odloženih mečeve, crveno-bele vodi put Vitorije, gde će izabranici Dejana Radonjića u petak od 19 časova igrati meč 26. kola Evrolige protiv Baskonije.

Zvezda će i u Španiji biti oslabljena za kvartet stranaca (Hol, Nnoko, Rit i Kolom), a pojačani oporavljenim Korijem Voldenom put Vitorije krenuće na dan utakmice, posle koje odmah sledi povratak za Beograd.

– Još jedno teško gostovanje, još jedan težak meč u okolnostima u kojima se i dalje nalazimo. Volden je tu sa nama, i pomoći će nam makar da provede malo vremena na terenu. Videćemo koliko će doprineti, ali to u ovom trenutku nije prioritet, važno je da je sa nama, sačekamo će neko vreme da dođe do nivoa koji nam je potreban – rekao je strateg Zvezde Dejan Radonjić i potom se osvrnuo na narednog rivala.

– Ekipa Baskonije u borbi za TOP 8, s obzirom da ima još dovoljno vremena do kraja ligaškog dela, sigurno traže svoju šansu i po igrama koje su pokazali sigurno da pripadaju borbi za samu završnicu. Ekipa koja je u odličnom statusu, poslednje tri utakmice su dobili, svaku ubedljivije od one prethodne. Svesni smo da nas očekuje dobra ekipa sa velikom kvalitetom i težak meč – kazao je Radonjić.

U prvom meču u Beogradu, koji je igran bez prisustva publike Crvena zvezda je pobedila 90:73, a trenutno gledajući istorijat duela dva kluba, crveno-beli imaju skor 6:5.

Pročitajte još

– Ekipa Baskonije se nalazi zaista u odličnoj formi, igraju izvanredno u poslednje vreme i biće jako teško. Uostalom, svako gostovanje u Vitoriji je teško. Očekujem da napravimo iskorak, vraća nam se Kori Volden koji doduše neće moći u punoj meri da nam pomogne, potrebno je vreme. Očekujem svakako napredak u našoj igri, bez obzira što nismo imali puno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. Odlazimo u Vitoriju sa željom da odigramo dobro, jači za tog jednog igrača i u tom delu očekujem iskorak – rekao je kapiten crveno-belih Branko Lazić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike