Mega se kockala protiv Borca (VIDEO)

28.02.2021

13:45

0

Autor: D. B.

Čovek odluke Filip Petrušev koji je pogodio tri sekunde pre kraja mea

Mega se kockala protiv Borca (VIDEO)
Copyright MN Press

Kakva utakmica, kakva drama u dvorani “Ranko Žeravica”. Mega je pobedila Borac iz Čačka 86:84 (28:13, 18:22, 16:25, 24:24).

Koš odluke delo je Filipa Petruševa, koji je za njegove ovogodišnje standarde u ABA ligi, odigrao nešto slabiji meč (16 poena, tri skoka). Momenat kojim je označen pobednik dogodio se na tri sekunde pre kraja poslednje deonice igre i to posle sjajne asistencije američkog beka Smita. A nije delovalo da će utakmica ući u ovakvu završnicu. Kako i da deluje kada je tim Vlade Jovanovića imao i 21 poen prednosti tokom meča.

– Hteo bih da čestitam Megi na pobedi, ali i na odličnim rezultatima ove sezone. Mi, po ko zna koji put,, dajemo suparniku prednost i tek onda počnemo da igramo. Moji igrači su pokazali karakter i vratili su se, ali prvenstveno našim greškama nismo došli do pobede. Ne možemo da potonemo, već da budemo pametni i iskusniji. Pred nama su sada odlučujuće utakmice u borbi za opstanak – poručio je trener Borca Marko Marinović.

Sa druge strane šef struke Mege, Vlada Jovanović, imao je razloga da ne bude zadovoljan.

– Obraćanje bih počeo čestitkama Borcu i treneru Marku Marinoviću. Ne bi bilo nezasluženo i da su oni pobedili. Ovaj meč je, po mom skromnom mišljenju trebalo da bude završen tokom prvog poluvremena. Ne dešava nam se prvi put da se protivnik vrati u meč i sada kao da imamo naviku da odigramo neku četvrtinu sa manjkom energije i bez prisustva straha od rivala. A taj strah je potreban da bi bio motivisan. Imali smo veliki problem sa skok igrom Boraca – pričao je Jovanović u dahu, da bi potom nastavio:

– Nisam alibi trener i nisam o tome pričao pre meča jer je sve ovo sastavni deo sporta, pogotovo ove sezone kada imamo i kovid. Uvideo sam tokom nedelje da ćemo imati problem sa energijom. Recimo, Petrušev i Simonović su bili sa reprezentacijama i u poslednjih 11 dana odigrali su pet utakmica. A nijedna od njih nije bila laka, od finala Kupa protiv Zvezde do mečeva za nacionalne timove, gde su imali važne uloge što nas raduje kao klub.

Pročitajte još

Jovanović je imao jasnu poruku i za igrače Borca, ali i za svoje igrače.

– Borcu želim svim srcem da izbore opstanak. Ne samo zbog toga što su to moji Čačani, već što su pokazali da znaju da igraju kvalitetni. Nadam se da će da im se vrati. A što se mojih igrača tiče, ja im čestitam na pobedi, ali imaćemo o čemu da pričamo. Moramo ponovo i krenućemo da zaslužujemo sreću koju se polako troši – jasno je najavio Jovanović.

Mega je trenutno drugoplasirani tim ABA lige sa 13 pobeda u 19 odigranih mečeva. Borac zauzima 12. poziciju i u 17 odigranih utakmica 13 puta je osetio gorčinu poraza.

MEGA: Mišković, Smit 11 (6 as, 6 il), Petrušev 16, Tepić 6 (6 as), Kljajević, Momirov 11, Simonović 28 (9-5 za tri, 13 sk), Cerovina 3, Matković 2, Kazalon 7, Langović 2, Đurišić.
BORAC: Tornton, Smit, Sanadze, Miletić 24 (10-7 za dva, 13 sk), Gavrilović 10, Kočović 7, Nerandžić 6 (6 sk, 6 as), Karapandžić, Novaković 5, Džons 9, Todorović 6 (5 sk), Čarapić 17 (5-4 za tri).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike