Srbija drugi put ima MVP meseca u Evroligi (VIDEO)

01.03.2021

13:35 >> 13:36

0

Autor: M. R.

Posle Nikole Milutinova, nagrada stiže u ruke Nikole Kalinića

Srbija drugi put ima MVP meseca u Evroligi (VIDEO)
Copyright MN Press

Marijus Grigonis, Majk Džejms, Nikola Milutinov, Jan Veseli, Nikola Kalinić… Ovo je petorka koja je tokom tekuće sezone skrenula posebnu pažnju u Evroligi. Njihove partije su nagrađene i njima pripadaju mesečne MVP nagrade.

Pročitajte još

Kad se pogledaju imena, ljubiteljima košarke u Srbiji može da bude izuzetno drago što su među petoricom igrača dvojica upravo iz naše zemlje. Posle Nikole Milutinova koji je bio najbolji u decembru, nagrada stiže u ruke Nikole Kalinića. Kako se navodi na zvaničnom sajtu Evrolige srpski košarkaš je bio najzaslužniji što je Valensija tokom februara zabeležila tri pobede protiv favorita: Real Madrida, CSKA i Zenita, i na taj način ostala u trci za plej-of.

Pobeda protiv CSKA je upisana tek posle dva produžetka (105:103), a Nikola je na tom meču ubacio 22 poena, uz pet skokova i tri asistencije. Protiv Real Madrida (89:78) na svom kontu je imao 12 poena, tri uhvaćene lopte i četiri uspešna dodavanja. A Zenit je počastio sa 12 poena, tri skoka i deset asistencija. Za dva je šutirao 5-5, a sa linije slobodnih bacanja 2-2. Na kraju je njegova partija krunisana veoma ubedljivom pobedom – 91:62.

Kalinić u u februaru prosečno beležio 15,3 poena, 5,7 asistencija i 3,7 skokova, uz indeks korisnosti 21,3. Dok je nosio dres Fenerbahčea bio je poznat kao odličan odbrambeni igrač, a sada je u Valensiji definitivno otvorio nove vidike u njegovoj igri.

Španski tim trenutno ima učinak od 14 pobeda i 12 poraza i nalazi se na devetom mestu. U narednom kolu u utorak igraće protiv Anadolu Efesa u Istabulu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike