KSS doneo odluku: Finalni turnir Kupa za košarkašice igraće se u Vršcu

05.03.2021

15:16 >> 15:32

0

Autor: N. St.

Polufinalni mečevi su na programu 13. marta, finale je dan kasnije

KSS doneo odluku: Finalni turnir Kupa za košarkašice igraće se u Vršcu
Copyright Promo/KSS

Rešene su sve dileme. Upravni odbor KSS je doneo odluku da se finalni turnir Kupa za košarkašice “Milan Ciga Vasojević” održi u Vršcu ove godine (13. i 14. marta). Za trofej će se boriti Vojvodina, Crvena zvezda, Radivoj Korać i Art Basket. Svi mečevi igraće se u dvorani “Milenijum”.

Polufinalni mečevi će se igrati u subotu 13. marta od 12.30 i 15. časova, a finale dan kasnije od 13.00 sati uz prenos na “Areni sport”. Žreb će se održati u ponedeljak 8. marta u “Kući košarke” uz prisustvo predstavnika klubova, u skladu sa poštovanjem svih kovid protokola .

Tim povodom su Vršac posetili potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

– Jako mi je drago što se nalazimo u Vršcu, ovo je grad košarke, posebno smo ponosni što vaš ženski klub ima izuzetno veliku tradiciju i vrhunske rezultate koje je napravio u prošlosti. Nadam se da je klub na putu povratka na staze stare slave i povratka u sam vrh naše košarke, a ono što nas posebno raduje jeste da će se finalni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević ove godine održati u Vršcu. Ovaj grad je ponovo domaćin, može tako da se kaže, onoga što je sam stvorio, jer je Milan Ciga Vasojević ovde beležio najbolje rezultate i verovatno je jedan od najzaslužnijih što je ženska košarka u Vršcu imala toliko uspeha. Nadam se da je ovo početak dugoročne saradnje, a meni pričinjava izuzetnu čast što ćemo da sarađujemo sa bivšom reprezentativkom Tamarom Radočaj koja je uključena u ovu organizaciju, a i svi u Košarkaškom savezu Srbije mogu zbog toga da budu ponosni – rekao je Projović.

Bivša reprezentativka i jedina osvajačica olimpijske medalje iz ovog grada Tamara Radočaj je bila prezadovoljna.

Sa velikim zadovoljstvom želim da najavim da će grad Vršac biti domaćin i organizator finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević. Sa ponosom uvek ističemo da je naš grad grad košarke – rekla je Tamara koja je pomoćnik gradonačelnika Vršca.

Zbog zdravstvene situacije na utakmicama neće biti prisutna publika i zbog toga neće biti organizovan ni Mini kup za pionirke.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike