Zvezdu čeka ispit u Splitu: Duel u Beogradu je dovoljna opomena

07.03.2021

16:24 >> 16:25

0

Autor: N. St.

Crveno-beli gostuju u Hrvatskoj

Zvezdu čeka ispit u Splitu: Duel u Beogradu je dovoljna opomena
Copyright MN Press

Vraćaju se regionalne obaveze za košarkaše Crvene zvezde. Posle dvadesetak dana pauze ih očekuje nova utakmica u ABA ligi. Gostovanje ekipi Splita (ponedeljak 21h).

Biće ovo 16. duel dva tima, a dobra vest za trenera Dejana Radonjića je povratak igrača u tim poput Lendrija Noka i Lengstona Hola koji su igrali protiv Olimpijakosa u Pireju.

Ekipa Splita je pokazala da može da bude konkurentna i da pobedjuje i ekipe sa samog vrha tabele ABA lige. Posle duplog evroligaškog programa su utakmice uvek teške, a ne treba zaboraviti da smo mi u takvim okolnostima bili i prošle nedelje kada smo zbog korone takođe imali duplo kolo u elitnom takmičenju. Zato je potrebno da budemo na adekvatnom energetskom nivou kako bi ostvarili ono što želimo u Splitu. Očekuje nas ekipa sa puno iskustva i zato moramo da budemo maksimalno skoncentrisani. Svakako raduje postepeni povratak igrača u ekipu – rekao je Radonjić.

Kapiten Branko Lazić očekuje tešku utakmicu.

– Split je vrlo neugodan protivnik, a meč sa njima nam dolazi u periodu kada se nalazimo u vrlo teškom ritmu utakmica u Evroligi i sa problemima sa skraćenom rotacijom koje smo više puta naglasili. Zato je svakako dobro što se polako kompletiramo, iako smo svesni da niko od igrača koji se polako vraćaju u tim, neće moći odmah i ekspresno da nam pomognu. Očekujem tešku utakmicu protiv zaista dobre ekipe u međuvremenu pojačane i za odličnog i iskusnog Ukića, koja ima svoj cilj, koja je znala i da pobedi favorite na svom terenu. Uostalom, najbolji “podsetnik” da moramo da budem na najvišem nivou u ponedeljak uveče u Splitu je prva utakmica koju smo sa Splitom odigrali u Beogradu i koju smo dobili u dramatičnoj završnici i na jednu loptu – poručio je Lazić.

Po završetku utakmice se crveno-beli vraćaju u Beograd – 24sedami počinju pripremu za duel sa Himkijem.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike