Jokić se za Ol star sprema gledajući UFC tuče: Nije mi važno da li ću biti MVP

07.03.2021

21:59

0

Autor: Adam Štulić

Jedan od najboljih košarkaša na svetu učestvovaće na trećem susretu svih zvezda NBA lige

Jokić se za Ol star sprema gledajući UFC tuče: Nije mi važno da li ću biti MVP
Copyright Profimedia

U noći između nedelje i ponedeljka u Atlanti će biti održan, verovatno najčudniji u istoriji, NBA Ol star. Bez prisustva publike, u samo jednom danu, sve zvezde najjače lige na svetu odmeriće snage i na trenutak zaboraviti na borbe koje vode u ligaškom delu sezone za mesto koje im obezbeđuje učešće u plej-ofu.

Učesnik ovogodišnjeg Ol stara biće i srpski superstar Nikola Jokić. As Denvera će treći put biti učesnik egzibicionog meča, a ove sezone će biti starter u timu Lebrona Džejmsa, zajedno sa Lukom Dončićem, Janisom Adetokumbom i Stefom Karijem.

– Igraće se samo jedan dan, ovde smo dan i po. Deluje kao obična utakmica, pošto dan pre meča dođemo u grad i sutra igramo. Zasad deluje kao ligaška utakmica, samo što sada imam braću i ženu sa sobom na gostovanju. Zanimljivije je, bolje, igrali smo karte, zezali se, gledali smo UFC tuče. Žena je posebno oduševljena time. Žao mi je što nije cela porodica mogla da dođe, ali tako je kako je – rekao je Jokić u najavi Ol star meča.

Nije krio reprezentativac “orlova” da mu je drago što Srbija ima predstavnike u oktagonu.

– Medića nismo stigli da gledamo, Rakića jesmo. Zver je momak, kako izgleda, pojavom deluje baš moćno u ringu. Prvi put sam ga gledao, srednji brat to prati malo bolje, kad se okupimo onda i ja pogledam. Zanimljiv je sport, drago mi je da imamo naših predstavnika u sportu koji ide uzlaznom putanjom.

Pričao je Nikola i o tome kako je došao do trostrukog Ol star učesnika i jednog od najozbiljnijih kandidata za MVP priznanje na kraju sezone.

– Mislim da me je žrtvovanje dovelo u situaciju u kojoj sam danas. Pre dve godine sam odlučio da smršam i ceo proces je trajao šest do osam meseci. I dalje sam na toj djeti, nije restriktivna kao tada. Telo je vaše oruđe, koje treba da bude najbolje moguće. To je bio moj cilj, da telo dovedem u najbolje moguće stanje za takmičenje. Naučio sam da tokom igre budem agresivniji, da iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening budem sve bolji. Zahtevalo je mnogo žrtve da bih postigao nešto.

Jedna od najzaslužnijih osoba je i sprski trener Nemanja Jovanović, koji je dugogodišniim stažom u SAD postao jedan od najcenjenijih stručnjaka za razvoj.

– Upoznao sam Ogija kada sam igrao u Megi. On je imao malu košarkašku akademiju i radio je sa decom. Potom je postao trner za razvoj, ali naš odnos je počeo pre nego što sam stigao u NBA, još u Beogradu. Od tog momenta do danas, išli smo uzlaznom putanjom, košarkaški život, naš odnos, bilo je sjajno putovanje. On je neko ko je uvek tu, dolazio je u Sombor i radio samnom tokom leta. Porodični smo prijatelji, s njim prvo pričam o košarci, družimo se, veoma smo dobri prijatelji.

U Jokićevom timu na predstojećem Ol staru tri od pet startera biće igrači koji nisu iz SAD.

– To je lepota. Na celom Ol staru, mnogo je igrača koji nisu iz SAD. Mislim da je to nešto što pokazujemo, da ima mnogo talenata širom sveta, ne samo u SAD. Pružamo šansu svoj deci da vide da mogu da stignu do NBA i Ol Stara – kazao je Jokić, kojem se nije dopala ideja o tome da Ol star treba da se igra sa timom SAD protiv ostatka sveta.

Pročitajte još

– Bilo bi zanimljivo, možda bi izgubilo na takmičarskom planu. Mislim da je bolje kada smo pomešani. Još uvek sebe smatram evropskim igračem, iako sam duže igrao u NBA nego u Evropi. Možda zbog stila moje igre, jer mi je tim na prvom mestu. Možda se jednog dana dogodi to.

Priznao je srpski as da ga poraz od Lejkersa u finalu konferencije prošle sezone nimalo ne motiviše, kao i da o MVP priznanju ne razmišlja. Jednostavno, uživa u tome što živi svoj san.

– Ne znam, u priči sam oko MVP, da li ću biti ili ne, nije mi mnogo važno. Maštaš i želiš da budeš ovde, ali to je dugačak put, možda i nestvaran. Kada se desi živiš san iz detinjstva, pogotovo kada deliš parket da najboljim igračima na svetu. Čast je i lep osećaj biti tamo. I ne samo na terenu, nego i u svlačionici, razgovarati s njima…

Nije se Jokić trudio da sakrije radost zbog toga što će igrati pored Lebrona Džejmsa.

– Uvek je zadovoljstvo igrati pored Lebrona. Igrali smo i prošle godine, mnogo sam se zabavio. Najbolji je igrač na planeti i zanimljivo je deliti teren s njim. Cool je momak – rekao je Nikola i otkrio koja je razlika između prvog i trećeg učešća na utakmici svih zvezda.

– Moj prvi Ol star, nadao sam se da me neće terati da uradim nešto glupo, da igram ili pevam… Sada nisam nervozan, nisam uzbuđen što su upoznati momke. Već sam bio ovde, normalno mi je. To je najveća razlika za mene.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike