"Ako budemo zdrave i spremne, ne treba da brinemo o protivnicima"

09.03.2021

10:45

0

Autor: M. R.

Reprezentativka Srbije u košarci Ana Dabović o predstojećem Evropskom prvenstvu

"Ako budemo zdrave i spremne, ne treba da brinemo o protivnicima"
Copyright MN Press

Košarkašice Srbije će u junu u Valensiji pokušati još jednom da obraduju naciju na Evropskom prvenstvu. Osvajale su zlato 2015. godine, pa bronzu 2019. i sada će imati priliku da još jednom zablistaju na pobedničkom postolju. Od juče je poznato da će im u grupnoj fazi rivali biti Crna Gora, Italija i Grčka.

Pročitajte još

– Grupa nije ni teška ni laka, mi samo treba da se posvetimo nama. Ako ostanemo zdrave, mislim da ćemo iskoristi naše iskustvo, to što dugo godina igramo zajedno i da ćemo napraviti dobar rezultat – prokomentarisala je za Tanjug Ana Dabović. – Ne bih se opterećivala medaljom, ponosna sam što idemo na peto uzastopno Evropsko prvenstvo. Da mi budemo spremne, da odradiimo dobro pripeme i da igramo našu igru. Onda ne moramo da brinemo ko nam je protivnik. Ako mi ne budemo zdrave i spremne, onda bismo i protiv najslabijeg protivnika na prvenstvu imali problem. To je suština.

Košarkašici francuskog Monpeljea iz ove perspektive Evropsko prvenstvo deluje još daleko…

– Da budem iskrena, idem korak po korak. Sada sam posvećena mom prvenstvu, igramo sledeće nedelje polufinale Kupa i imamo još nekoliko važnih utakmica pre nego što počne plej-of. Koliko se spremam za kraj ovog prvenstva, razmišljam da time spremam i za reprezentativno leto koje nas očekuje – zaključila je Dabovićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike