Lokomotiva odradila svoj deo posla: Partizan sada zna šta mu je potrebno za prolaz

10.03.2021

18:31 >> 19:01

0

Crno-beli treba da pobede Metropoliten četiri ili više razlike

Lokomotiva odradila svoj deo posla: Partizan sada zna šta mu je potrebno za prolaz
Copyright MN Press

Prva od dve odlučujuće utakmice u Top 16 fazi Evrokupa u grupi F je završena.

Lokomotiva je postala prvi tim koji je prošao dalje, iako je otvorila ovu fazu takmičenja sa 0-2 i delovalo je kao da neće uspeti da se izvuče iz takve situacije. Međutim, tim iz Krasnodara ide u četvrtfinale, a pomogao je i Partizanu. Crno-belima je večeras protiv Metropolitena (20.30) za prolaz potrebna pobeda od četiri ili više razlike.

Ruskom timu je za sigurno mesto u četvrtfinalu bila potrebna pobeda od 12 ili više razlike protiv Trenta, to je i uspeo sam da ostvari i neće zavisiti od drugog susreta (100:86). Ujedno je bilo poznato da ako trijumfuju Partizan i Lokomotiva, ukupna razlika njihovih pobeda treba da bude 18 ili više poena, da bi oba kluba prošla dalje.

Pročitajte još

Imali su Rusi veliku prednost i na poluvremenu (54:38), činilo se da će razlika na kraju biti još veća, ali je Trento u trećoj četvrtini uspeo da smanji zaostatak. Lokomotivu je do pobede predvodio Kuzminskas sa 26 poena, a pratio ga je Kalnietis sa 21 poenom i deset asistencija. Na drugoj strani najbolji je bio Vilijams sa 27 poena i deset skokova.

Lokomotiva posle poslednjeg kola Top 16 faze Evrokupa ima skor 3-3 i sigurno prolazi u četvrtfinale, a posle drugog meča u grupi biće poznato sa kog mesta. Navijaće za Partizan, jer u slučaju pobede beogradskog tima, mogu do prve pozicije.

Trento ima isti učinak 3-3, pa su tu i dalje šanse za prolaz, ukoliko Partizan pobedi Metropolitan, a razlika bude jedan, dva ili tri poena. Metropolitan će sigurno proći ukoliko savlada crno-bele, pritom bi im taj trijumf doneo prvu poziciju u grupi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike