Marinović: Svaka utakmica je finale, želimo da opstanemo u ABA ligi

13.03.2021

14:20 >> 15:26

0

Autor: M. R.

Borac u ponedeljak igra protiv Krke jedan od važnijih mečeva u ovom delu sezone

Marinović: Svaka utakmica je finale, želimo da opstanemo u ABA ligi
Copyright MN Press

Za košarkaše Borca je tekuća sezona debitantska u ABA ligi, a oni svakako ne bi voleli da se već posle jedne godine vrate u niže rangove takmičenja. Predostoji im velika borba za opstanak, jer trenutno imaju skor od četiri pobede i 14 poraza. Da bi pobegli iz opasne zone potrebne su im pobede… Priliku da poprave skor imaju u ponedeljak u 21. kolu regionalnog takmičenja protiv Krke u Novom Mestu od 18.00. Slovenački tim je dva mesta iznad njih na tabeli, ali ima i jedan meč više. Borac je na 13. mestu, a Krka na 11. sa skorom 6-13.

Pročitajte još

– Ostalo je oko mesec dana do kraja ligaškog dela ABA takmičenja. U tom periodu mi ćemo odigrati sedam utakmica. Nema sumnje, odličujući period je pred nama. Mene raduje što ćemo napokon igrati utakmice u nekom normalnom ritmu. Odnosno, nadam se da će biti tako. Dobro smo trenirali u prethodnom periodu, ali nam fali više mečeva. Igrači i ja jedva čekamo naredne izazove – poručio je za klupski sajt trener Čačana Marko Marinović.

Prvi međusobni duel odigran u dvorani kraj Morave dobila je Krka – 90:86 u osmom kolu ABA lige (19. novembar).

Pročitajte još

– Imali smo priliku ove godine da igramo protiv Krke. Tada je uspela da nas pobedi u Čačku. Imali smo dovoljno vremena da pripremimo narednu utakmicu na pravi način. Nadam se da ćemo u Novom Mestu odigrati jedan dobar meč. Krka je jedna dobra ekipa koja nikad ne odustaje. To je njen najveći kvalitet. Tim je spoj mladosti i iskustva. Mnogo je opasan protivnik, što je pokazala ove sezone. Kada je u dobrom ritmu, može da pobedi svakoga.

Marinović zna da je njegov tim u teškoj poziciji i da ga čeka vrlo zahtevan posao u nastavku sezone.

– Nama je svaka utakmica mnogo važna, kao da je finale. Nema izgovora, idemo korak po korak do konačnog cilja, a to je opstanak u ABA ligi – zaključio je trener Borca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kkborac.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike