Prvi derbi ove sezone bez drame: Zvezda i treći put bolja od Partizana

14.03.2021 | 20:31 >> 21:26

Autor: M. Rogač

Domaći slavili u 21. kolu ABA lige - 73:64

Copyright Promo/ ABA liga/ Crvena zvezda

Ni na trećem večitom derbiju ove sezone nije se menjao pobednik. Košarkaši Crvene zvezde su u 21. kolu ABA lige opravdali ulogu favorita na domaćem terenu protiv Partizana i nastavili da koračaju ka vrhu tabele – 73:64 (15:14, 26:20, 16:16, 16:14). Posle dva susreta rešena na jednu loptu, ovog puta su izabranici Dejana Radonjića uspeli da završe posao bez dramatične završnice. Crveno-beli posle ovog meča imaju skor 16-2, a crno-beli 7-13. 

Baš kao što su prva dva okršaja bila neizvesna i izjednačena, tako je počeo i treći. Domaći su igrali bez kapitena Branka Lazića i plejmejkera Kina Koloma, a u gostujućoj ekipi nije bilo Radeta Zagorca, Erika Mike i Vilijama Mozlija. Tokom uvodnih deset minuta ekipe su se smenjivale u vođstvu, opipavali su snage jedni drugima i čekali priliku da naprave iskorak i odlepe se… Prvi su to učinili crveno-beli u drugoj četvrtini.

Sve je krenulo od Korija Voldena, prošlosezonske velike uzdanice Partizana, koji je zatvorio prvu četvrtinu trojkom, a onda naredni period otvorio na isti način. Crno-beli dugo nisu pronalazili put ka košu, pa se prednost domaćih lako povećavala do plus 16. Posle toga je došlo do duže pauze, zbog gledanja snimka sudijske trojke.

Trifunović je prilikom zakucavanja dugo ostao na obruču i zakačio nogama Rita, onda su želeli da se obračunaju Tomas i Lojd… Posle podeljenih nesportskih, Trifunović je ubacio dva bacanja i smanjio zaostatak. Nije mnogo prošlo do novog prekida, kada je Noko napravio nesportski faul na Jaramazu. Sa “penala” su crno-beli uspeli da se približe rivalu, pa je razlika na poluvremenu iznosila – 41:34.

Na startu treće četvrtine Radovanović i Janković su doveli Partizan na minus tri, ali brzo je stigao odgovor sa druge strane. Dobrić, Rit, Davidovac pa Jagodić Kuridža… Za čas je vođstvo ponovo bilo dvocifreno (55:44). U završnici ovog perioda kapiten crno-belih Novica Veličković je smanjio na sedam razlike – 57:50.

Četvrta deonica nije donela mnogo uzbuđenja. Zvezda je vratila dvocifreno vođstvo i dobro ga je čuvala. Partizan nije mogao da pogodi ništa iz daljine, pa je bilo teško očekivati nekakav preokret. Crveno-beli nisu dozvolili rivalu da se približi i uspeli su da završe meč bez neizvenosti.

U ABA ligi ovo je za Zvezdu šesta pobeda u nizu, a Partizan je u seriji od sedam poraza.

CRVENA ZVEZDA: Hol, Volden 12, Lojd 10 (4sk, 6as), Uskoković 2, Davidovac 14 (3sk), Rit 15 (7sk), Radanov 3, Dobrić 10, Simonović (6sk), Jagodić Kuridža 3, Kuzmić, Noko 4.

PARTIZAN: Pejdž 4, Dangubić 6 (4sk), Stefanović, Jaramaz 10, Veličković 6, Perkins, Jovanović, Janković 12 (5sk, 4as), Radovanović 4, Tomas 17 (14sk, 3as), Trifunović 5.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam