Matović: Zadovoljni smo borbom, ne i igrom

14.03.2021

20:54 >> 21:08

0

Autor: Adam Štulić

Trener Partizana pohvalio mlade snage crno-belih

Matović: Zadovoljni smo borbom, ne i igrom
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su se borili, ali nisu uspeli. Bez Vila Mozlija, Erika Mike i Radeta Zagorca, izabranici Aleksandra Matovića samo su na momente uspeli da pariraju Crvenoj zvezdi, koja je i treći ovosezonski derbi rešila u svoju korist 73:64.

– Igrali smo protiv evroligaškog tima, pokazali smo koliko smo loše odreagovali na agresivnost, koja je bila u jednom delu meča u drugoj četvrtini na vrlo visokom nivou. Oterali su nas na devet metara od koša, nismo mogli da uđemo u napade. Nismo se snašli, a protivnik je napravio solidnu razliku. Neke greške su nas skupo koštale, puno lakih poena, mnogo problema u defanzivnom skoku. Možemo biti zadovoljni borbenošću, ali ne i igrom – rekao je Matović posle duela i dodao:

– Pokušali smo da odigramo borbenu utakmicu, s obzirom na to da imamo problema u rotaciji i da smo bez tri igrača koji su nosioci igre. Tu su priključeni igrači iz juniorskog tima… Pokušavali da nadomestimo, ali je bilo veoma teško stići Zvezdinu prednost, potrošili smo mnogo energiju u tome.

Košarkaši Partizana ubacili su samo dve trojke iz 16 pokušaja…

– Šut za tri poena zavisi od Zvezdine agresivnosti, nisu nam dozvolili da imamo otvorene šuteve. Uglavnom je to bilo iz neizgrađenih pozicija, tako da nismo ovog puta imali mogućnost da ubacimo neku laganu trojku. Procenat šuta jeste mali, ali je zasnovan na Zvezdinoj odbrani…

Crno-beli su vezali sedmi regionalni poraz, a trener “parnog valjka” nije mogao da kaže kada očekuje da se taj niz prekine.

– Ne mogu ništa da kažem u ovom trenutku. U sali smo, radimo i nadamo se da će taj rad dati rezultate u nekom trenutku – kazao je Matović i pohvalio mlade snage Partizana.

Pročitajte još

– Radovanović, kao i svi mladi igrači koji su priključeni prvom timu, dobro rade, vredni su… Nikola je zaslužio minutažu, to što je dobio odradio je odlično i nadam se da će nastaviti tako dalje. I on i ostali momci koji su u timu – rekao je Aleksandar Matović, dodavši da nema informacije kada će se povređeni igrači vratiti u tim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike