Matović posle trijumfa: Pogledajte ostale rezultate, i dalje smo u velikom problemu

20.03.2021

18:50 >> 19:00

0

Autor: M. R.

Trener Partizana pronalizirao meč sa Mornarom

Matović posle trijumfa: Pogledajte ostale rezultate, i dalje smo u velikom problemu
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su posle dva i po meseca ponovo osetili slast pobede u ABA ligi. Pred njima su pali igrači Mornara, kojima poraz u Beogradu žestoko može da zakomplikuje put ka željenom plej-ofu. Crno-beli posle ovog trijumfa imaju učinak 8-13, a pred do kraja ligaškog dela čekaju ih dueli sa Megom, Krkom, FMP i Splitom.

Nalaze se trenutno na sedmoj poziciji, ali čak šest ekipa ispod su u vrlo sličnoj situaciji… Svaki od tih sedam timova do kraja može da padne na 13. poziciju i ugrozi opstanak u ABA ligi.

Pročitajte još

– Kao što sam u najavi meča rekao, očekivali smo fajtersku utakmicu sa mnogo kontakta, u kojoj će svaki skok značiti… Mi smo odigrali onako kako smo se dogovorili, sa mnogo žara, borbenosti, ispoštovali smo ono što smo spremili – napokon je imao razloga da se osmehne i trener Partizana Aleksandar Matović.

Ovaj trijumf jeste bitan zbog poljuljanog samopouzdanja, ali daleko od toga da donosi bilo kakvo olakšanje.

– Ako pogledate rezultate koji se dešavaju, da je Split dobio Megu, FMP pobedio Cibonu, Borac savladao Krku… Nikakvo olakšanje nije. Mi smo i dalje u velikom problemu. Svaka pobeda u naredne četiri meča nam je zlata vredna. Imamo pritisak rezultata. Predstavljamo jedan trofejni klub, kod nas je pritisak sve veći i veći.

Na večerašnjem meču crno-beli su pogodili 11 trojki iz 23 pokušaja.

– Imali smo mnogo šuteva, kad je lopta dolazila iz dubine. To su uglavnom bili otvoreni šutevi, danas smo to pogađali. Očigledno nas je igra nagradila za borbenost, zalaganje za rad koji smo uložili u prethodnom periodu.

Matović je rekao i da klubu veoma znači dolazak Zorana Savića na poziciju sportskog direktora.

– On je kao igrač osvajao Evroligu, učestvovao na finalnim turnirima.. Bio je generalni menadžer Barselone i Skipera, koji su igrali F4 Evrolige ili osvajali. Sigurno da nam znači – zaključio je Matović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike