Mornaru teško bez Pulena: Kako bi Partizan bez Jaramaza, Zvezda bez Lojda, Budućnost bez Kobsa?

20.03.2021

19:47 >> 19:52

0

Autor: M. R.

Trener Barana Mihailo Pavićević posle poraza od crno-belih

Mornaru teško bez Pulena: Kako bi Partizan bez Jaramaza, Zvezda bez Lojda, Budućnost bez Kobsa?
Copyright MN Press

Pokvario je Partizan planove Mornaru u Beogradu. Umesto da Barani naprave jedan korak napred ka plej-ofu, otišli su jedan unazad. Sada imaju skor 17-5, ali i veoma težak raspored u nastavku ligaškog dela.

– Želeo bih da čestitam ekipi Partizana na potpuno zasluženoj pobedi – rekao je trener ekipe iz Bara Mihailo Pavićević. – Mi smo dobro otvorili utakmicu, do sredine druge četvrtine smo imali igru, kontrolisali smo meč, imali pristojno vođstvo na strani… Ali, onda je usledila potpuno neorganizovana igra u napadu tokom poslednjih pet minuta prvog poluvremena. Brzi, ishitreni šutevi, vratili smo Partizan u igru i razigrali njihove najbolje šutere. U nastavku smo pokušavali da se priključimo, ali kada razigrate ovakvog protivnika kao što je Partizan, za koji sam i u najavi rekao da je veoma kvalitetan, nezavisno od situacije na tabeli… Plus, kad se uzme u obzir da oni ne žele da dođu u neku opasnu situaciju za ispadanje… Nama je svaka utakmica biti ili ne biti. Videle su se dve ekipe koje igraju potpuno drugačije – jedna koja je rastrčana i razigrana, a druga u grču i bez ideja. Potpuno zaslužena pobeda Partizana.

Pročitajte još

Kada se pobeđuje onda je sve super, kad se gubi onda dolazi do izražaja i neko nezadovoljstvo. To dobro zna i iskusni trener.

– Sad je lako biti pametan. Posle povrede Pulena i Vajtheda sve se promenilo u igri… Mi smo šest, sedam meseci gradili tim oko njih. Sve je to funkcionisalo, igrali smo fantastično u decembru i januaru. Ali, posle njihovih povreda mi nismo ista ekipa. Podela uloga ne ide baš lako, mi se mučimo posle tih povreda, mučimo protiv svih ekipa. Vajthed se vratio na teren sa jednim treningom pred ovu utakmicu, možda je dobio i veću minutažu nego što treba. Neophodan nam je da se vrati što pre. Eventualno ako bi se i Pulen uspeo vratiti za neke odlučujuće utakmice, onda bi i ta atmosfera i sve bilo drugačije. Kad se dobija, atmosfera je uvek dobra. Kad se gubi, ne može biti… Borićemo se do kraja.

Povreda Pulena je očigledno poremetila putanju kojom je Mornar koračao do kraja januara.

– Ja bih pitao kako bi izgledao Partizan bez Jaramaza i Pejdža, ili Budućnost bez Ivanovića i Kobsa, ili Zvezda bez Voldena i Lojda… Tako da, mi smo tako napravili ekipu, bio nam je prva opcija u napadu. Ispostavilo se da je najveći mogući hendikep koji je mogao da nas zadesi je njegova povreda.

Trener Barana se nada da će ekipa iskoristiti šanse u naredna četiri kola, i pored svih problema.

– Vrlo je nezahvalno prognozirati. Čekaju nas četiri teške utakmice, od toga tri protiv ekipa koje se bore za plasman u plej-of. Protiv Budućnosti, pa gostujemo FMP, dolazi nam Olimpija, pa idemo u goste Igokei. Probaćemo da damo sve od sebe, ako to bude dovoljno, bićemo srećni – zaključio je Pavićević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike