Jovanović: Teška je prva utakmica posle pauze

05.12.2020

17:25 >> 17:34

0

Autor: M. R.

Mega u 9. kolu ABA lige u nedelju dočakuje ekipu Splita

Jovanović: Teška je prva utakmica posle pauze
Copyright Promo/ABA liga/Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Takmičenje u ABA ligi posle pauze u uobičajenom terminu sutra od 12.00 nastaviće i košarkaši Mege. Izabranici Vladmira Jovanovića na domaćem terenu u Hali sportova “Ranko Žeravica” dočekuju ekipu Splita. Beograđani trenutno imaju skor 6-2 i nalaze se u plej-of zoni, dok hrvatski tim ima tri pobede i pet poraza.

– Poslednjih mesec dana smo imali problem da se kompletiramo. Na trenažni proces je uticao i FIBA prozor. Bez obzira što smo bili 15 dana bez utakmice, opet zbog obaveza igrača sa reprezentacijom nismo mogli da budemo svi na okupu. Iz svega navedenog je jasno da je jako teško igrati prvu utakmicu posle pauze – zaključio je trener Mege Vladimir Jovanović. – Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu protiv ekipe Splita koja je pokazala kvalitet u dosadašnjem toku ABA lige. Imaju mnogo talentovanih mladih igrača, ali i iskusnih koji imaju duži staž igranja u regionalnom takmičenju. Igraju dobru košarku i naša energija mora biti na najvišem nivou ukoliko želimo da im se suprotstavimo na pravi način i dođemo do nove pobede.

Pročitajte još – Humanitarni meč u Pireju: Mega će izaći na megdan Olimpijakosu

Košarkaš Mege Marko Kljajević zna da je sutrašnji protivnik žestoko namučio čak i neporaženu evroligašku ekipu Crvene zvezde.

– Očekuje nas veoma zahtevna utakmica sa neugodnom ekipom Splita koja ove godine pruža izuzetno kvalitetne partije protiv ekipa koje su u samom vrhu lige. Što se nas tiče, u dobroj smo seriji, iskoristili smo prethodnu nedelju za kvalitetan trening tako da dočekujemo ekipu Splita motivisani i u dobroj formi. Ukoliko se budemo pridržavali plana i primene rada sa treninga, verujem da možemo da nastavimo pobedničku seriju.

Trener Splita Ivica Skelin zna da u napadu najveća opasnost preti od Marka Simonovića i Filipa Petruševa.

– Na svakom meču se trudimo da budemo maksimalno ozbiljni bez obzira na to ko je protivnia. Mega je mlada ekipa s talentovanim visokim igračima, izuzetno potentnim, a na bekovima imaju iskusne igrače koji donose loptu u pravo vreme na pravo mesto.

Sa kvalitetima rivala upoznat je i košarkaš Splita Sani Čampara.

– Čeka nas teška utakmica, Mega je mlada ekipa željna pobeda. Moramo da damo sve od sebe, nadam se našoj pobedi, ali to će biti izvodljivo samo ako budemo igrali timski – zaključio je Čampara.

Pročitajte još: Simonović nije mogao u Njujork, Mega mu dovela duh drafta u Beograd (foto)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike