Virtus došao do skora 18-0 u Evrokupu: Prvi polufinalista stiže iz Bolonje

26.03.2021

20:27 >> 20:34

0

Ekipa Aleksandra Đorđevića eliminisala posle dva meča španski Huventud

Virtus došao do skora 18-0 u Evrokupu: Prvi polufinalista stiže iz Bolonje
Copyright MN Press

Virtus iz Bolonje je prvi protrčao kroz cilj. Ekipa Aleksandra Đorđevića je večeras rezervisala mesto u polufinalu Evrokupa posle druge pobede u četvrtfinalnoj seriji protiv Huventuda – 84:78 (19:14, 24:17, 21:23, 20:24).

Pročitajte još

Sasvim opravdano je baš momcima iz Bolonje pripala čast da prvi zakorače među četiri najbolja tima, jer su do sada u ovom takmičenju najviše pokazali. U grupi su zabeležili svih deset pobeda, pa su u Top 16 fazi zadržali oreol nedodirljivih sa skorom 6-0, a onda su u četvrtfinalu posle samo dva susreta završili priču sa Huventudom.

Do trijumfa u Španiji predvodio ih je tandem Kajl Vims – Vins Hanter. Postigli su po 18 poena, a ispratio ih je Miloš Teodosić sa 17, uz dva skoka i šest asistencija. Stefan Marković je završio susret sa tri poena i osam uspešnih dodavanja. U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Feran Basas sa 26 poena i pet asistencija.

Već u drugoj četvrtini Virtus je napravio visoku prednost, koju su održavali sve do sredine poslednje deonice. Huventud je žestoko zapretio, čak je i preuzeo vođstvo tri minuta i 46 sekundi pre kraja – 72:71. Uspeo je italijanski tim da se izvuče iz nezgodne situacije, a dve veoma važne trojke postigli su srpski košarkaši. Prvo Marković za 76:72, a potom i Teodosić za 81:75. Tačku na pobedu su sa linije slobodnih bacanja stavili Vims i Hanter.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike