Lokomotiva nije uspela: Uniks je u polufinalu Evrokupa

31.03.2021

18:12 >> 18:17

0

Autor: M. R.

Ekipa iz Kazanja slavila u majstorici četvrtfinala na domaćem terenu - 82:78

Lokomotiva nije uspela: Uniks je u polufinalu Evrokupa
Copyright MN Press

Uniks je treći polufinalista Evrokupa. Ruski tim se pridružio Virtusu i Gran Kanariji, pošto je večeras u majstorici četvrtfinalne serije bio bolji od Lokomotive na domaćem terenu – 82:78 (18:24, 23:13, 18:19, 23:22).

Pročitajte još

Prvi okršaj ova dva tima je dobio Uniks kod kuće – 94:88, a odgovor je stigao u Krasnodaru, gde je Lokomotiva slavila i izjednačila u seriji – 86:74.

Večeras su odigrali još jedan neizvestan meč, koji je mogao da ode na obe strane. Gosti su bolje otvorili utakmicu i posle deset minuta su vodili – 24:18. Međutim, u drugoj deonici su mnogo bolje odigrali domaći, dobili su je sa deset poena razlike i otišli na poluvreme sa vođstvom. Sredinom treće četvrtine Uniks se odlepio na dvocifrenu udaljenost – 56:46. Gosti nisu posustali, već su se ponovo približili i zakazali neizvesnu završnicu. Kuzminskas je Lokomotivi doneo prednost – 66:64, sve do poslednjeg minuta je pitanje pobednika bilo otvoreno. Džordan Morgan je postigao veoma bitne poene, posle kojih tim iz Krasnodara nije uspeo da se vrati.

Ekipu iz Kazanja je do pobede u odlučujućem meču predvodio Džamar Smit sa 19 poena, dva skoka i tri asistencije. Džordan Morgan je bio blizu dabl-dabl učinka – zabeležio je 17 poena i devet uhvaćenih lopti. Okaro Vajt je ubacio 17 poena takođe, uz sedam skokova. Džon Braun je završio meč sa deset poena i pet uhvaćenih lopti. U poraženom sastavu najefikasniji je bio Kevin Hervi sa 22 poena i pet skokova. Kuzminskas je ostvario dabl-dabl – 19 poena, deset skokova i tri asistencije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike