Možda ga i dalje zovu "Belica", ali Nemanji to ne smeta: Srbin upisao prve poene u dresu Majamija

02.04.2021

06:27 >> 06:29

0

Autor: D. B.

Tim sa Floride bolji od Golden Stejta

Možda ga i dalje zovu "Belica", ali Nemanji to ne smeta: Srbin upisao prve poene u dresu Majamija
Copyright Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Konačno. Posle prva dva meča u dresu Majamija u kojima nije uspeo da se upiše, Nemanja Bjelica je stigao do prvih osam poena za tim iz Floride.

U pobedi nad Golden Stejtom 116:109 (23:24, 36:30, 27:27, 30:28) reprezentativac Srbije je igrao 17 minuta, a imao je i dva skoka i po ukradenu i izgubljenu loptu.

Definitvno, Bjelica je delovao mnogo opuštenije na terenu, iako je očigledno da se i dalje navikava na novi tim. Navikavaju se i u Majami na njega, pa je tako ostalo zapaženo da zvanični spiker i dalje ne izgovara Nemanjino prezime na pravi način, pošto ga zove Belica, a ne Bjelica.

Bio je ovo meč u kome je za Majami debitovao Viktor Oladipo. Imao je učinak od šest poena, pet asistencija, tri skoka, dve ukradene lopte… Džimi Batler je sakupio 22 poena, Dankan Robinson je dodao 21, Tajler Hiro 20, Bem Adebajo 19, Trevor Ariza deset, a Andre Igudala, nekada velika uzdanica Golden Stejta i MVP finala 2015. godine sakupio je deset poena u poslednjoj četvrtini.

Pročitajte još

Kod Golden Stejta Alen Smailagić nije dobio mogućnost da izađe na teren. Stef Kari je meč završio sa 36 poena, 11 skokova, Endrju Vigins je imao 23, a Drejmond Grin 16 poena, deset skokova, osam asistencija.

Golden Stejt je poslednji put na meču vodio na šest minuta pre kraja treće četvrtine. Tada je Majami preuzeo kontrolu i više se pitanje pobednika nije postavljalo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike