Zenit na pola puta do Top 8

09.04.2021

19:27

0

Autor: Adam Štulić

Tim iz Sankt Peterburga savladao Makabi, neophodna i pobeda protiv PAO

Zenit na pola puta do Top 8
Copyright Profimedia/Alexander Demianchuk/TASS

Košarkaši Zenita odradili su pola posla što se tiče plasmana u plej-of Evrolige. Tim iz Sankt Peterburga je na svom terenu savladao Makabi 86:69 (25:15, 19:22, 22:11, 20:21), a da bi se našao među najboljih osam klubova na kontinentu neophodna im je i pobeda protiv Panatinaikosa na istom mestu (12. april).

Izabranici Ćavija Paskvala bore se sa Valensijom za poslednju ulaznicu za Top 8. Španski tim je uradio sve što je bilo do njih i sada im ostaje da se nadaju da će PAO u, za njih, rezultatski potpuno nebitnom duelu, uspeti da savlada Zenit i tako pogura Marinkovića, Kalinića i drugove u nokatu fazu takmičenja.

Zenit je protiv Makabija veliki deo posla uradio već u prvoj deonici meča, da bi ključnu prednost napravili u finišu pretposlednjeg kvartala, kada su serijom 12:0 otišli na nedostižnih 64:46.

Holins je sa 15 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, Pangos je dodao 13, dok su Blek i Tomas duel završili sa po 11 poena. Kod gostiju, jedini sa dvocifrenim poenterskim učinkom bili su Dorsi (15) i Kristofer Džejms (11).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike