Šok iz Bolonje: Otpušten Saša Đorđević

07.12.2020

19:35 >> 20:18

0

Autor: D. B.

Virtus se zahvalio i njegovom stručnom štabu

Šok iz Bolonje: Otpušten Saša Đorđević
Copyright Aleksandar Đorđević, MN Press

Saša Đorđević više nije trener Virtusa!

Klub iz Bolonje je saopštio da je on, kao i njegov asistent Goran Bjedov i kondicioni trener Mladen Mihajlović razrešen dužnosti.

Klub se zahvaljuje svima na radu, a tim će privremeno voditi Kristijan Fedrigo – stoji u kratkom saopštenju Virutsa.

Ostaje nejasno da li je otkaz usledio zbog isključenja na meču protiv Sasarija ili možda jučerašnje reakcije kojom je napao jednog od arbitra tog meča.

Pročtajte još: Da li su ovo reči zbog kojih je Đorđević dobio otkaz

Đorđević je u Bolonju stigao 11. marta 2019. godine. U debiju na klupi tima iz Bolonje uspeo je da obezbedi plasman na Fajnal for Lige šampiona pobedom protiv francuskog Le Mana. Baš u ovom takmičenju, Đorđević je osvojio i svoj jedini trofej sa doskorašnjim klubom. Bio je to prvi trofej sa Virtus još od 2009. godine i najava da se nekadašnji velikan vraća na velika vrata.

Tokom leta 2019. uspeo je da obezbedi da u tim koji ne igra Evroligu dođe jedan od najboljih evropskih košarkaša protekle decenije – Miloš Teodosić. Bila je to za mnoge neočekivana odluka povratnika iz NBA lige koji je mogao da bira gde će igrati, a izabrao je tim koji nije deo elite. I nije se na tome zaustavio već je formirao tim koji je trebalo da napadne povratak u elitno klupsko košarkaško takmičenje. Stigli su i Gejns, Vims, Gembl, ali i Stefan Marković.

Čini se da je Đorđević bio na pravom putu, a onda se dogodila pandemija koronavirusa i košarka je stala. Do tog momenta Viruts je imao 18 pobeda u šampionatu Italije uz tek dva poraza.

Ipak, ostaje utisak da je još jednom Đorđević platio cenu zbog čvrtstih i nepokolebljivih stavova koje zauzima prema rukovodstvima klubova u kojima radi. Tako je bilo u Panatinaikosu gde je bio u sukobu sa vlasnikom Janakopulosom, ali i u Bajernu iz Minhena gde je otvoreno i javno zamerao generalanom menadžeru Marku Pešiću što mu se meša u posao.

Bilo kako bilo, tek Đođević je završio još jednu epizodu u svojoj trenerskoj karijeri. Ostaće upisano da je radeći u Olimpiji iz Milana, Benetonu, Panatinikosu, Bajernu i Virutusu osvojio – dva nacionalna kupa (grčki i nemački) i Ligu šampiona.

Ni blizu reputacije čoveka koji je kao selektor Srbije bio simbol uspeha.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike