Marinović: Da pretimo Mornaru? Nije realno...

29.12.2020

16:45 >> 18:33

0

Autor: M. R.

Borac u Čačku sutra od 17.00 dočekuje tim iz Bara

Marinović: Da pretimo Mornaru? Nije realno...
Copyright MN Press

Zaostali meč 4. kola ABA lige između Borca i Mornara igra se sutra od 17.00 u Čačku. Tim koji vodi Marko Marinović je prethodnog vikenda slavio protiv Splita, pa sada u dobrom raspoloženju dočekuje duel sa Baranima.

– Očekuje nas utakmica protiv tima koji je u odličnoj formi i koji igra sjajno ove sezone u ABA ligi. Moram da istaknem da je lakše i bolje po nas što se meč igra u Čačku. Međutim, da pretim i da kažem da je Borac favorit u ovom duelu bilo bi nerealno – poručio je Marinović. – Mnogo je teško igrati u ovakvim uslovima, jer nije sigurno da li će neki meč biti odigran, ili pak ne. Nedostatak utakmica je stvarno veliki, kako ostalima, pa tako i nama. Ali verujem da ćemo meč protiv Mornara odigrati najbolje što u ovom momentu možemo.

Pročitajte još

Košarkaš Borca Nenad Nerandžić zna kakav kvalitet poseduje sutrašnji protivnik koji je do sada ostvario skor 9-2.

– Mornar je kvalitetna ekipa koja je zadržala većinu igrača iz prethodne godine – kaže Nerandžić. – Takođe, igrali smo u pripremnom periodu protiv Barana, a i prošle godine, tako da se odlično poznajemo. Uspeli smo tada da ih pobedimo, što nam daje samopouzdanje, jer znamo kako treba igrati protiv Mornara. Naravno, ulogu favorita prepuštamo protivniku, ali bez obzira na to, verujem da imamo čemu da se nadamo

Trener Mornara Mihailo Pavićević je imao samo reči hvale za rivala iz Čačka.

– Zna se da je Čačak grad košarke. Nažalost, neće se igrati pred publikom, a sigurno bi bila puna dvorana – izjavio je Pavićević. – To je ekipa koja zaslužuje svaki respekt, pogotovo ako se ima u vidu da minimum dve godine igra u istom sastavu. Pre početka prvenstva njih sam video kao jedno od potencijalnih prijatnih iznenađenja. Upravo zbog te uigranosti. Čeka nas izuzetno teška utakmica, rekao bih i teža od one u Ljubljani. Oni igraju sa mnogo šuteva za tri poena. I spoljni i unutrašnji igrači dosta šutiraju. Moraćemo da branimo to njihovo najjače oružje ako mislimo da ostvarimo trijumf.

Barani žele da nastave da ređaju trijumfe, da bi ostali u vrhu tabele.

– Nama je pobeda neophodna na putu ka zacrtanom cilju. Jednostavno, učinićemo sve da dobijemo utakmicu. Ali, ponavljam neće to biti nimalo lako, jer Borac je pokazao da pozicija na tabeli ne pokazuje realnu sliku. Osim pobede protiv Partizana u Beogradu, na loptu su bili protiv Budućnosti u Podgorici, sa Cedevitom su se nosili do poslednja dva minuta, a sa Igokeom u Laktašima imali su šut za pobedu. Znači, radi se o kvalitetnoj ekipi i moramo biti maksimalno koncentrisani u tom meču – zaključio je Pavićević.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike