Real nemoćan, Micić doveo Eefs na pobedu do F4 Evrolige

22.04.2021

19:09

0

Autor: Adam Štulić

Istanbulski tim ubedljiv i u drugom meču četvrtfinalne serije

Real nemoćan, Micić doveo Eefs na pobedu do F4 Evrolige
Copyright MN Press

Anadolu Efes je nadomak plasmana na Fajnal for Evrolige. Istanbulski velikan je i u drugom meču četvrtfinalne serije bio bolji od madridskog Reala i imaće tri meč lopte za overu mesta među najbolja četiri tima Starog kontinenta – 91:68 (22:13, 22:19, 21:13, 26:23).

Za razliku od prvog duela u Istanbulu, kada je Real uspevao da održi rezultatski priključak tokom prvog poluvremena, u drugom su izabranici Pabla Lasa već na kraju druge deonice mogli polako da se okreću trećem duelu, koji se igra u Madridu.

Predvođeni Larkinom, Moermanom i Vasom Micićem, puleni Ergina Atamana su brzo došli do dvocifrenog plusa, da bi u drugoj polovini treće deonice srpski reprezentativac (dva) i Šanli (jedan) vezali tri ubačena šuta van linije 6.75, koji su značili i overu drugog trijumfa u seriji za Anadolu Efes (61:38, 28. minut).

Micić je sa 23 poena, četiri skoka i tri asistencije bio najzapaženiji u pobedničkom timu, Larkin je dodao 21 poen, dok je Bubua meč završio sa 11. U madridskom timu jedini sa dvocifrenim poenterskim učinkom bili su Tompkins (17) i Fernandez (11).

Treći meč igra se 27. aprila u Madridu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike